Zanima me če ju uporabljate in za katere jedi ju uporabljate.Pa tudi kdaj,pred,med ali na koncu kuhanja?

Tortilje s pivsko omako iz čokolade
Zanima me če ju uporabljate in za katere jedi ju uporabljate.Pa tudi kdaj,pred,med ali na koncu kuhanja?
Jaz pa curry dodam tudi kolerabicam v omaki, obari, omakam k zrezkom ali faširanemu mesu, polpetom iz faširanega mesa,... Ne dodam ga veliko, ravno toliko da 'posmetim' in pa nekje na sredi kuhanja.
Worcesterrske omake ne uporabljam.
marelicaČisto preprosto. Nadzemne kolerabice naribamo na listke. Na malce olivnega olja prepražim 1/2 čebule,2-3 stroke česna in dodam naribane kolerabice posmetim s 1/2-1 žlice moke, premešam dolijem malo vode(toliko, da so kolerabice prekrite-ne sme je bit preveč, ker je potem preredko) in kuham, da se zmehčajo. Med kuhanjem dodam sol, malo curryja, muškatnega oreška, začimb za zelenjavne jedi, narezan peteršilj, žlico spasiranega paradižnika in ponavadi dodam še malo instant goveje juhe v kocki(uporabljam okrogle argo juhice). In to je to. Poleg pa jemo tenstan riž ali pire krompir.
Še to včasih smo dale v kolerabice juhico, sol, peteršilj in sladko oziroma kislo smetano. Pa smo ugotovili, da nam so nam brez smetane boljše. marelica
Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 02. maj 2007 15:34:49Worcestersko omako uporabljam za tatarski biftek, za omake ob fondiju, tudi za kakšno marinado za meso ride prav.
Curry mešanico (včasih jo naredim tudi sama, imam več različnih izvedb vedno na zalogi) pa uporabljam za riž, za omake za rakove repke, za koruzo kot hladno prilogo jedem z žara, tudi za omake za fondi (sploh s kislo smetano in malo vina se lepo ujema), za različne vzhodnjaške, sploh indijske mesne jedi, eno curry mešanico,v kateri prevladuje cimet pa uporabljam tudi za kruh, ki ga peče kar kruhomat.
Sploh za omake s smetano uporabljam veliko curryja.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tortilje s pivsko omako iz čokolade

Slivove rožice