član od 20044272 sporočil
ojla, punce, sem se trudila pol ure najt linke teme,kjer sem enkrat na dolgo in široko pisala o tem, pa mi ni ravno ratalo, torej na krajše (kratko itak ne znam, hehe:) še enkrat:
Domačo sladkorno maso lahko narediš iz beljaka in sladkorja v prahu, razmerje je približno 350 g sladkorja na 1 beljak srednje velikosti jajca. Če temu dodaš še glukozo, bo masa malo bolj elastična. Če ne marate met opravka s surovimi beljaki, ga lahko prej segrejete ne 60 stopinj in bojo salmonele pocrkale ali pa delate maso z želatino.
Kar se tiče teh mas je pri meni tako, da vsakič sprobam kak drug recept, pač dokler ne bom našla enega, s katerim bom super 1a zadovoljna, pa še takrat me bo firbec verjetno gnal naprej...
Tako da ni samo enega pravega recepta, so si pa v osnovi vsi podobni... Eden je boljši za eno, drugi za drugo, en se krasno valja, ampak je zanič za jest, drugi se trga, pa je boljšega okusa... Tretji se krasno oblikuje, pa rata trd ko kamen čez par ur, itd... Je tudi to dobro, če sestavljaš kake gradove (ja, se pripravljam na bodoče otroške torte, hehe:)... Skratka, vse je za nekraj dobro, za nekaj pa slabo...
Veri