Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla
| frina je napisal/a: |
: če perilo dolgo namakaš v umazani vodi in ga celo v njem kuhaš, ga ne moreš očistiti. Včasih so perice pred kuhanjem oprale in sprale perilo, preden je šlo na kuhanje. Frina |
Ko uporabljamo pralni prašek za pranje pri nižjih temperaturah se rado zgodi, da se ne razgradi dovolj. Delčki pralnega praška in mehanske umazanije ostanejo v tkanini, kar povzroča sivenje , ob sušenju na soncu pa porumenelost. Še posebej se to rado zgodi pri brisačah iz frotirja. Pred leti sem si ravno zaradi tega nabavila mehanične pralne kroglice, ki perilo v stroju malo "zmlatijo" in odstranijo večino mehanskih delčkov, tako ostanke praškov kot tudi mikroskopske delčke odmrle kože.
Količino praškov sem pa iz ekoloških razlogov vedno raje zmanjševala kot povečevala.
CilaTudi jaz kis pri belem perilu uporabljam namesto mehčalca in je istočasno največkrat upotrabljeno čistilno sredtvo.
kobra 1
| ena mš je napisal/a: |
| Gospa iz pralnice mi je rekla da doda 2x-no dozo praška. Res je bolj belo. ham-njam |
| Teka je napisal/a: |
| Me pa zanima tisti kot kupujete v Mullerju, so cene precej višje za te original stvari? Teka |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla

Mini čokoladni hlebčki