Sirova (skutna) torta mb

Pečem Rdečo kapico, dobro pecivo iz baze, ki vsebuje skuto. In mislim ...

Moja prijateljica obožuje vse iz skute, najbolj pa se ji je vtisnila v spomin sirova torta, ki so jo v sedemdestih delali v slaščičarni - pekarni, proti Merkurju. Kadar sem jo obiskala, sva jedli Čebelni pik in Sirovo torto ( ona, ja).

Pravzaprav se ne spomnim točno, kak okus je imela, ker sem pojedla samo grižljajček, me pa zanima, če kdo ve, ali je taka torta v bazi, mogoče pa napiše recept. 

Frina

Frina, pravkar se bašemo z eno okusno skutino torto (dodala sem še orehe), ti kar napišem recept, mogoče bi bilo tvoji prijateljici všeč. Testo za biskvit: 4 cela jajca in 200 g sladkorja stepaj, da naraste. Dodaj 350 g moke in pecilni prašek ter dl olja in 2 dl radenske. Polovico testa vlij v pekač in peči 15 min. na 180 stopinj, med tem pa pripravi skutin nadev iz: 500 g skute 100 g sladkorja 2 dl kisle smetane lonček navadnega jogurta 1 jajce žličko cimeta (ni pa potrebno) Pekač vzameš iz pečice, dodaš nadev iz skute (jaz sem še potrosila po skuti 200 g grobo mletih orehov), na nadev vliješ preostalo testo in daš nazaj v pečico ter še pečeš cca. 30 min. Ohlajeno izdatno potreseš s sladkorjem v prahu. Upam, da sem vsaj malo pomagala. Galja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti