Pomoč

lelči  

član od: 23.2.2007

sporočila: 34

tema odprta - 15. mar 2007 20:38 | ogledi: 2.578 | odgovori: 2

Mi lahko pomagate pri izbiri peciva za rojstni dan ( 80 let ) , ne keksov ampak biskvitno pecivo ali rezine ,ki pa ne bi smelo biti preveč kremasto, in če imate kakšen predlog za pecivo iz mletih albert keksov pa ne bombic. HVALA.

lelči

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

15. mar 2007 21:01

Kakšne rolade, ene z rumenim testom, ene s čokoladnim, polnjene samo z marmelado ali tanko plastjo kreme, narezane lepo na trikotnike in primerno okrašene.

Recept za minjone sem poslala na zasebno pošto.

Pa saher rezine - testo kot za torto, le da se peče v podolgovatem modlu in nareže na rezine. Srnin hrbet je tudi taka sladica, da ni kremasta, pa kapučino rezine, tega se zdaj tako iz glave spomnim.

Tudi domino kocke ne vsebujejo veliko kreme, morda le tanko plast, ki povovezuje dve plasti testa (lahko pa uporabiš tudi marmelado), so pa lepe na pogled.

Pa battenburg pecivo (kot rumeno-rdeča šahovniva je videti, ovito v marcipan in okrašeno).

Mamamia 

mamamia

pat  

član od: 5.9.2006

sporočila: 205

15. mar 2007 22:02

kaj pa URŠKINO PECIVO preprost recept lahko ga narediš že 3-4 dni prej. pat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti