Imam pekač za vaflje, vendar nikjer ne najdem recepta za vaflje. Ali se najde kakšen strokovnjak, ki bi mi ga "zaupal"?
Recept za vaflje
Imam recepte, pa nimam strojčka.
HRUSTLJAVI VAFLJI
Potrebujemo:
2 zravnani žlički suhega kvasa
75 g rjavega sladkorja
1 pomarančo
2,5 dl mleka 30 dag moke
sol
2 jajca
100 g staljenega masla ali margarine
olje za pekač
80 g hrustljavo praženih lešnikov s sladkorjem
sladkor v prahu za potresanje
V skledi zmešamo kvas, 1 dl mlačne vode in 25 g sladkorja. Skledo pokrijemo in postavimo v posodo z mlačno vodo. Pustimo stati 15 minut. Nastrgamo 2 žlički pomarančne lupine in iztisnemo 3 žlice soka. Oboje zmešamo in dodamo moko, mlačno mleko, razžvrkljani jajci, ščep soli, 50 g sladkorja ter staljeno maslo. Dodamo kvasec in mešamo najmanj 5 minut, da dobimo gladko testo, ki vzhaja 40 minut. Razgrejemo pekač in ga namažemo z oljem. Iz testa spečemo vaflje. Za vsak vafelj damo v pekač približno 5 žlic testa., ga razmažemo in potresemo s po 2 žlicama prepraženih lešnikov in sladkorja. Pekač zapremo. Vaflje pečemo na srednji temperaturi, da so hrustljavi.
Jaz sem zraven pekača dobila celo spisek receptov - za sladke in slane. Če želite, jih nekja prepišem, samo moram prej poiskati ta papir...
Pozdrav.
Hvala Tini za recept, ga preizkusim še danes.
Maya May - bi se priporočala za kakšen sladek recept.
Hvala vnaprej!
Alja Klakočar
ALJA,
pred kratkim sem nekje zasledila naslednji recept ,ga preizkusila in tu je še za vas.
3 jajca ,2 žlici margarini,2 žlici sladkorja v prahu , 1 vanili sladkor in sok pol limone zmiksamo ,dodamo 1/4 l mleka , 11 žlic ostre moke in pol žličke pecilnega praška.Pekač za vaflje pomastimo in segrejemo.Takoj tople vaflje zvijemo v škrnicelj ,nadevamo s poljubnim sadjem ,okrasimo s sladko smetano in oblijemo s čokolado.
POZDRAV
MARTIKA
Marta Vidovič
Alja,
se opravičujem, toda ta teden je bil v službi naporen, poleg tega pa sem pozabila recepte doma.
Jih dobite ponedeljek.
Pozdrav.
Hvala Marti za recept, prav tako tudi Katji.
Alja,
moj "vaflomat" je tudi prišel brez receptov, torej sem se znašla drugače - pomagala sem si z Internetom. Še največ receptov sem našla na sledečem naslovu (nekaj sem jiih tudi že uporabila 
):
http://www.virtualcities.com/ons/0rec/06waffle.htm
Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 19. feb 2002 14:38:39
Loni, hvala 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.