Krompir v foliji

Pozdravljeni!

Jutri se nas dobi par prijateljev doma... razmišljam o krompirju v foliji, pečenem v pečici. Prej bi ga kake pol ure pokuhala.

Zanima me, ali ima kdo kak nasvet o peki krompirja oz. mi daste prosim kakšno idejo o omakah za zraven.

Hvala, lahko noč.

kuharica pirosk

Za omake se trenutno ne spomnim, vem pa iz mladosti, kako so v Prlekiji jedli krompir, pečen v pečici (pekel se je kar v olupih), zraven so pa postregli narezano čebulo in zaseko. Zaseko so mazali na krompir, zraven pa so si sami sproti solili čebulo, nekateri pa so jedli čebulo, prelito z bučnim oljem. galja
Jimi Oliver je naredil takole:skoraj skuhal mladi krompir.Folijo je prepognil,da je dobil 2 dela in jo naoljil z olivnim oljem.Na folijo je stresel krompir.Dodal:česen,rožmarin,sol,poper,mislim,da je še malo pokapljal z limono.Dodal olivno olje,premešal,zavil folijo v mošnjiček in dal peč.Mislim ,da je pekel pri ogreti pečici 30 min. ena mš
Zraven pa skuta z čebulo in bučnim oljem. Naj vsak dan bo s soncem obsijan

Preprosta omaka je iz malo skute, kisle smetane in jogurta, posoliš, popraš, dodaš sveža sesekljana zelišča. Če želiš bolj izdatno omako, dodaš še malo majoneze.

serviraš jo lahko v posebni posodici, pa si jo vsak da na krompir, ali pa kromir - pustiš ga na foliji - malo zarežeš in ga preliješ z omako ter lepo okrasiš z zelišči in postrežeš na pladnju.

Če se ti ne mudi, lahko malo pobrskam za drugimi omakami (iz zelene paprike na primer je zelo okusna in se lepo poda h krompirju v foliji), pa ti kaj pošljem. Mamamia

mamamia
hrenova - smetanova in pa skutina omaka s svežimi zelišči meni lepo pašeta na krompir v foliji. Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti