Lectova srca

Hvala vsem za pomoč, toda na žalost do pravega recepta za rdeči lect še nismo prišli. Bila sem tudi v Radovljici vendar skrivnosti !!! ne izdajo. Sem potem sama poiskusila z želatino, pa je lepo izgledalo, samo želatina se ne strdi dovolj močno-- na pravih srcih je trda kot kamen. Recept za testo je dober od sestre Vandeline Preprosti medenjaki, je ravno prav trd. Sem se odločila da  se bom še potrudila s poiskusi.

Vam pa za tolažbo pošiljam srček iz gline ki jo oblikujem  

Unikatni srček Andreje Stankovič

Več pa na moji novi spletni strani:

http://unikati.stankovic.si

Lep pozdrav, ASTA 

asta

Našla sem zanimiv hrvaški link o tamkajšnji lectarski obrti, kjer je tudi recept za srca:

http://www.licitar.com.hr/licitarski%20kalupi.htm

katka lopatka  za . Hvala kobra 1
nepreizkusen recept! upam da bo kaj v pomoc. precej podoben temu z linka. 1 kg sladkorja, 1/2 l vode, 3 jajca, 3 dag lectarskega kvasa, moka po potrebi najprej kuhamo vodo in sladkor, ohladimo, prelijemo v drugo posodo, dodamo jajca, lectarski kvas in moko po potrebi. Na hladnem pustimo 2-3 ure. Razvaljamo 1 cm debelo, oblike naredimo s kovinskimi kalupi za kolace ali s sablono iz kartona. pecemo 5-7 minut pri 250 -300C. Po hlajenju kolacke pocasi izscetkamo, da ostranimo moko, kar pospesi prijemanje barve. Barvo pripravimo iz zelatine za kuhanje in jagodno rdece prehrambene barve. v vodno raztopino zelatine (10 dag na 1/2 l vode) dodamo barvo - da dobimo raztopino. Vecje kose barvamo s copicem, manjse potopimo v barvo. pobarvane kolacke posusimo in pripravimo maso za okrasitev. 3,5 dag zelatine, 1-2 zlice sadnega sirupa, 15 zlic krompirjeve moke. zelatino raztopimo v 1/4 l vode (segrejemo, voda ne sme zavreti), ko se ohladi dodamo sirup, zmesamo z mikserjem do potrebne trdnosti, dodamo krompirjevo moko in mesamo. Poljubno obarvamo. okrasene lecte susimo na sobni temperaturi 1 uro. LP, R. Sporočilo je spremenil(a) rebecca dne 23. feb 2007 18:39:23
Najprej se vam zahvaljujem za tole temo in vse podatke v njej :) Pripravljam namreč darilca za svate na poroki in sem se odločila, da bi pripravila lectove srčke. No, sedaj je glavni del za mano, samo še zavit jih je treba. :) Naredila pa sem jih tako: Za srčke sem uporabila preprosto medeno testo od s. Vendeline (modelček mi je naredil kar ati, ker tako velikih modelčkov nisem našla) - iz 2 kg moke sem tako dobila cca. 120 srčkov (cca. 8cm velikih) - od tega jih bom lahko iz rok dala nekje 100 (ostali so bli bolj za vajo :) ) No, zalomilo se mi je edino pri rdeči barvi. Uporabila sem recept s te strani: http://www.licitar.com.hr/licitarski%20kalupi.htm (samo v manjših količinah), pa nekako ni najbolje uspel - sem potlej trikrat prebarvala, tako da barva je kljub vsemu ostala. Za okraševanje pa je res najboljša varianta beljakov led: 5 dkg sladkorja v prahu, 1/2 dl beljaka (dodajajte ga po žličkah) + lahko tudi nekaj kapljic limoninega soka in seveda jedilne barve. To bi bilo to - bi prpopala še slikco, pa še ne znam (bi bla vesela pomoči :) Hvala in lep sončen pozdrav!

Za tisto zadnje, pa bo treba k dragički na inštrukcije

kobra 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti