Mesni recepti s tartufi

Po vsej Kulinariki sem iskala recepte na to temo, pa sem našla le testenine s tartufi. Prosila bi vse, ki se na to spoznajo, da mi posredujejo kakšen dober recept. Že vnaprej se vam zahvaljujem.

Zdenka

Jaz običajno dodam pasto v gobovo omako, ki jo potem uporabim za prilogo k mesnim jedem. Nimam pa zato kakega posebnega recepta. lp K
Lahko narediš nadev za raco ali drugo perutnino s tartufi. Če delaš biftek, ne rabiš drugega kot po vrhu pečenega mesa z žličko oblikovat kupček kakšne paste s tartufi (olive, gobe, kapre...kar pač imaš). Še najbolje pa je, če vložen črn ali bel tartuf naribaš čez pečeno meso. Cmarit tartufe v kakšni omaki je greh. Mamamia mamamia
Res je greh cmariti tartufe v kakšni omaki! Jaz jih na zrezke naribam kakšno minutko pred serviranjem! Večkrat pa v pečici pečem kovača s krompirjem in približno 5 minut pred serviranjem ribo in krompir potresem z nalistanimi tartufi. Za kakšen zajtrk pa stepem jajčka (največkrat prepeličja), stepena vlijem v ponev, kot da bi pekle palačinko in takoj potresem z naribanimi tartufi. Jajčno palačinko na hitro popečem še po drugi strani, toliko, da zakrkne in tartufi ostanejo sočni! Pa dober tek! kača
V Sočergi, v tisti gostilni pred enim zadnjih ostrih ovinkov pred mejo, smo enkrat jedli čudovite domače široje rezance z opečenim pršutom in sveže naribanimi črnimi tarufi (gospod je tartufe ribal na jed pred nami, namizi). Uh, tisto je pa bila pojedina,,,poplaknjena z domačim refoškom... Mamamia mamamia
Hvala vsem za odgovore. Zdenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti