Rimski lonec

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. dec 2013 11:33

Prosim za informacijo: ali lahko pomivam rimski lonec v pomivalnem stroju?

lp

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. dec 2013 13:35

Če bo še koga zanimalo: lahko se pomiva v stroju, brez neljubih posledic

lp

cervus

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

8. dec 2013 14:18

Seveda se lahko rimski lonec pomiva v pomivalnme stroju,toda samo če je le ta glaziran,lakiran,ker ne bo vpil pralnega praška in potem pri naslednji peki ga izločil v hrano..priokus ostane..."Surovega" pa nikakor,mož rad kaj speče v njem in ne dovoli ga prat niti z pralnim praškom..samo tekoča vrela voda.Res pa je,da se z veliko uporabo tega lonca sam malo postara,dobi tisto noto uporabnosti.Sedaj premišljujem ,da ta lonec je spet nekaj, kar ni za v javnost,kot moje kofetiere..

Vrtejbenka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

8. dec 2013 14:30

Jaz ga ne bi dala v stroj - pravi rimski lonec mora biti porozen, da vlago privzema in jo potem oddaja, v stroju se bo pa (najbrž) napil detergentov in osvežilcev in ni ravno, da bi potem kopun dišal po Somatu.

Vrtejbenka - a ni tako, da kafetjera začne dobro delati, ko je od znotraj že malo "kosmata"? tako kot lonec za čaj? Tako smo pač primorsko lekcijo razumeli Štajerci in nas ni pobralo, s kavo smo pa zadovoljni.

Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. dec 2013 17:27

Matr, ste po bitki vsi generali......  Pa vseeno hvala - čeprav mal sanjarim o tem, da voda pod pritiskom, ki šprica naokoli v stroju, izstisne kar dobršno količino Somatov in ostalih hecov iz luknjic - bom itak izvedela pravi čas.

Vrtejbenka, če je pisker glaziran, potem to ni rimski.

Dala sem ga v pomivalca, bom videla, če bo prihodnjič hrana imela okus po kemikalijah   . Kopuna za vsak slučaj ne bom dala noter, je predragocen (povedano po pravici, sploh nisem vedela, da jih še kje prodajajo. Bom izrabila priložnost - limnol, kje se jih da dobit? Prooosim!) Če se je prepojil z nebodijihtreba, mu bom organizirala sprostitvene kopeli v čisti vodi, da jih bo izšvical ven. Ampak, dekleta, čisto po pravici vam povem - malo se bojim, da bo, ne glede na pralni stroj, imel duh po žarkem. Tako, kot ga ima en moj lončen model za potico - ki je rahlo glaziran. Te žarkosti za boga ne spravim iz njega .

Dekleta, zna katera romunsko? Piskru so priloženi recepti (po slikcah sodeč, morajo biti mljask mljask), ampak moja romunščina mal šepa (hja, koga zavajam, še plazit se ne zna ).

cervus

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

8. dec 2013 18:21

hehe, jaz sem general brez pomivalnega stroja; ampak ko pridem k mami domov, vseeno vse pomivam na roke, mi ni stroj prav nič všeč (bi mi pa gotovo bil, če bi jaz morala vsak dan kuhati za 6 ljudi).

Kje dobiš kopune, prebereš tule čisto spodaj (ampak tu dobiš takega, ki te še prav milo gleda in nagiba glavo); ravno jih tudi prodajajo na bolhi ali pa mogoče tudi tule. Pa lokalni aktivi kmečnih žena so polni koristnih informacij, stavim, da ne bo treba več kot pet klicev, da prideš do kopuna.

Romunsko ne znam, ampak če človek malo skombinira franoščino in italijanščino in googla, bi se pa vsi skupaj že nekako prebili skoznje, kaj misliš? Sploh, če so recepti mamljivi.

Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. dec 2013 19:18

Hvala! Bomo vlagali trud v nekaj smereh - kar se kopunov tiče - čeprav meni tud pšanci dobro odrežejo v želodcu .

Kako bom z onimi recepti, bom še malo premislila - imajo toliko strešic, naglasev in drugega smetja nad črkami, da jih sploh ne morem prepisat

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti