okrasitev torte pride na vrsto tik pred serviranjem. tudi mrvice ali pa smartisi, ki so pri otrocih tako priljubljeni se, če jih daš na torto večer pred zabavo, razbarvajo in popackajo torto. jaz navadno okrasim z smetano, torej je torta bela, razne okraske pa dodam zadnji moment. imam pa že prej v glavi, kaj bo na torti, tako da mi vsa stvar vzame le nekaj trenutkov.
pa še to. ni ti treba uporabljati nobenih utrjevalcev za smetano. vsa stvar je v tem, kako se smetana zameša. poskusi tole: zamešaj smetano z mešalcem in jo daj za dve uri v hladilnik. enako smetano zamešaj z mehko metlico ročno. postavi v hladilnik. po dveh urah bo z mešalcem zamešana smetana plavala v deci vode, ročno zamešana pa lahko stoji v hladilniku še dva dni. stvar je v tem, da vsakokrat, ko udariš po posodi, v smetano porineš zrak in se molekule le te ne razbijejo. stepaj vedno v inoxu ali v stekleni posodi, ker se v plastiki ne naredi. posoda mora biti čista, smetana pa mrzla. garantiram, da bo ratala. tako lahko smetano že prej obarvaš in jo pustiš v hladilniku do naslednjega dne v vrečki, pripravljeno za okrasitev.
meni rastlinska smetana ni všeč in je ne uporabljam. nobenih drugih kemikalij tudi ne, še kremfixa ne, ker ni potrebno.
pa še en nasvet: če boš pripravljala kakšne mousse ali parfeite, si zapomni, da se vedno npr. čokolada vtepe v smetano in ne obratno. pri jajčni kremi je enako, jajčna krema v smetano in ne obratno.
poročaj, kako ti bo uspelo. (samo ne reči, da te boli roka...)
pppp