Koruzni kruh

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

21. dec 2011 17:52

Pirnica, tvoja razlaga, da je ajdov kruh zbit, ne bo držala. Pečem 3 različne vrste ajdovega kruha. Eden (recept dobila od Tulke, a moke ne poparim) je mehek kot najboljše najbolj sočno pecivo, pečem ga pa v takemle modelu , drugi se peče kot foccacia in mora biti hrustljav, recept v bazi. Tretjemu dodam razna semena in oreščke in se peče kot normalen hlebec. Priznam, da sem prelena, da bi najprej delala žgance.

Vanja

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

21. dec 2011 19:24

Ajdovo moko moja babica popari, zato da na začetku zgubi tisti svoj vonj. oz. da ko je pečeno nima tako močnega vonja. Drugače pa pride moj koruzni kruh in ajdov vedno zbit ker dodam brezglutensko moko.

Iz same ajde ali pa koruze pa itak ne moreš nardit kruha ker nima lepka in je bolje včasih dodati več pšenične moke.

Monika7

Šuštarjeva  

član od: 30.11.2010

sporočila: 37

22. dec 2011 12:51

zanimivo to glede poparjenja. No jaz sme delala do sedja kruh z žganci in je bil super. ga pa pustim dolgo časa, večkrat vzhajati. Z poparjenjem pa še nisme delala in tudi nisme imela pojma, kaj to sploh je, moko popariti. Bom probala in poročam o razliki, če delaš z žganci in če delaš z poparjeno moko. lp

Šuštarjeva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti