Vložene paprike

Doma na vrtu imamo še nekaj rdečih paprik, manjših. Ker jih ne bomo mogli naekrat pojesti, bi jih rada vložila. Včasih sem imela en recept za vložene paprike z oljem, ki so bile zelo dobre. Ali morda kdo od vas pozna tak recept. ?

Hvala vnaprej. Temba

temba

Po moje jih vloži enako kot navadne, s kisom in na koncu vlij v vsak kozarec malo belega olja na vrh. Tako je delala moja mami. Kyara
Paprike zreži na primerne koščke za serviranje in surove tesno zloži v kozarec. Potem zavri mešanico iz vode, kisa za vlaganje, olja, soli, sladkorja, celega popra, vrelo prelij čez paprike, zapri. Med tem v globok pekač v pečici vlij vodo in segrej pečico na 50 stopinj. Kozarce postavi v pekač, preklopi na 120, ko pečica doseže temperaturo pusti 15 minut, potem izklopi pečico in pusti ohladiti kozarce čez noč. Glede količin pa - po okusu. Olja pride 2dl na l mešanice kisa in vode. Lisa
Kaj pa tole: http://www.************.si/recipes.php?S= jankica
Moja mami opere paprike, obriše, premaže z oljem in da v pečico za kakšnih 15 min, toliko, da se malo segrejejo. Potem jih da v eno posodo, posuje s soljo in pokrije s pokrovko, da se malo zmehčajo. Hladne naloži v kozarčke, doda na kolobarčke narezan korenček, na lističe narezan česen in listke peteršilja. Vse to prelije z mešanico kisa za vlaganje in olja. stana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti