Jesenski jedilnik

Kaj pripravljate zdaj, v jeseni, za domače ali za kakšno družbo?

Moj jesenski jedilnik za prijatelje je bil videti tak: šurlice z jurčki, potreseno s parmezanom, zapečeno v pečici (predjed), potem golaž s kostanji in za konec sočne jabolčne rezine s smetano (podravske kocke, 30 let star recept).

Miza je bila okrašena s kostanji, grozdjem, jesenskim listjem , belimi gobicami, želodi...

Mamamia

mamamia

Mamamia, k tebi bi se pa splačalo priti na obisk! Atina
Kaj so šurlice? LP cervus
Zdajle ful pašejo zelenjavne mineštre, po moznosti s kaksno pestjo sveze luscenega fizola, na potepu po Korziki s postankom v Toscani sem pa dobila mnoge navdihe. Zadnji med njimi je zuppa con farro (farro je po eni razlagi "dvozrna psenica", po drugi pa pira, jaz sem uporabila zadnjo); gre za okusno minestro iz zelenjave, pire in strocnic (leca in cicerka), ki jo serviras z opecenimi kruhki, pokapljanimi z olivnim oljem ali malo "poflekanimi" s pestom. Pozimi bo pa spet cas za chili con carne, segedinski golaz in podobne "mocne" enoloncnice - se ze veselim tudi tega!:)) lp, proxima
Se že veselim,da bom spekla domačega zajca z veliko zelenjave.Pa kakšna zelenjavna enolončnica s dobrimi žličniki,kislo zelje,koline,pa suhomesnati izdelki bodo šli spet v promet,jesen je tudi kulinarično zelo bogata.O, kaj pa gobice,nanje bi pa skoraj pozabila tudi te v jeseni pridejo na vrsto. gogi
Ja goranka, gobice so v jeseni zakon. Pa domača šunka, kislo zelje in bujta repa, da o pasulju in prebrancu sploh ne govorim. Pa kakšni dodatki! Od kostanja, grozdja, do poznih buč in korenja, zelene in podobno. Jesen nam nudi obilo pridelkov, kar okoristimo se z njimi. Kyara
Komaj čakam na krvavice in pečenice pa kisla repa in ajdovi žganci LP Miha-ela miha-ela
Mamamia, ali bi lahko malo več povedala o šurlicah z jurčki in golažu s kostanji? Menim, da nas je veliko, ki bi z veseljem prebrali recept in ga preizkusili. Všeč mi je tudi ideja za dekoracijo mize, res si izvirna. ez
Šurlice so testenine: http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=800 Drugače bi se pa jaz kar h Kyari preselila. Loni Makaroni
Prosim za recept : sočne jabolčne rezine s smetano (podravske kocke, 30 let star recept)? Mmmmm...
Mamamia tudi mene zanima golaž s kostanji prosim napiši recept. Romanad

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti