član od 20044272 sporočil
Daisy, po moje ti v par dneh ne bojo začela gnit jabolka, saj tudi sicer kar dolgo zdržijo v gajbici, ko pa jih pomočiš v vrelo karamelo, pa se še precej dobro sterilizirajo in tudi sladkorni plašč naredi svoje - sladkor je dober konservans in če dobro pomočiš, tako da ne bo razpok in luknjic, zrak niti ne bo mogel do tvojega jabolka...
Po moje jih dobro umij, zdrgni, da bojo čisto suha, vzemi samo lepa - torej trda in ne nagnita jabolka in akcija, nič bat, par dni bojo sigurno zdržala:)
Se strinjam s tabo, da so boljša sveža jabolka v karameli:) Sicer ponekod prodajajo sveža surova, oblita s karamelo, velikokrat pa sveža pokuhana in obilita s karamelo. Če boš delala pokuhana, ki so boljša iz tega vidika, da jih je lažje jest, potem pa ne vem, kako dolgo zdržijo, ampak po moje par dni vseeno ne bi smel bit problem. Sicer pa koga povabi 3. dan, če boš videla, da ti ostajajo:)
Pazi, da ko pokuhaš, da so še kolikortoliko trdna in da res dobro namočiš vsako jabolko, pa bo. Če jih boš imela v hladilniku, bo karamela verjetno ratala malo lepljiva, ker je zelo higroskopična (rada veže vlago, te pa je v hladilniku kot več veliko:). Tako da ne vem, kje bi ti rekla, da jih hrani. Zavij jih v celofan, to nujno, sicer bojo tudi na zraku ratala lepljiva, saj so tudi v zraku vodni hlapi.
Veri