Bela čokolada

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

24. sep 2007 9:40

Bela kuvertura je cenejša od bele milke (če gledaš na kg). je pa enostavno, če daš v čokolado olje, bo premaz mehkejši kot pa če daš kako maščobo, ki je na sobni temperaturi trdna, najbolj trdno je kokosovo maslo, zato za to najbolj primerno. Je pa res treba pazit tudi na temperaturo in tempriranje čokolade. Temprirana čokolada je veliko bolj pripravljena sodelovat ;) Veri

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. sep 2007 11:18

Mene je tale diskusija zelo educirala - namreč, sama vedno kupim eno belo zadevo, na kateri piše "per la cucina" in je na stalažah točno zraven jedilne rjave čokolade. Ta bela stvar se lepo topi nad paro. Grudic nobenih. Če hočem fin bel film, dam zraven še malo smetane (pa ne pretiravam). Hočem reči, še nikoli nisem imela nobene drame z belo čokolado in me sem mislila, da je topljenje bele čokolade v osnovni otročje lahko. Pa vidim, da so tudi tu problemi. Človek se celo življenje uči. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti