Namaz iz kumaric

Včasih sem delala namaz iz kumaric, ki so postale prevelike za vlaganje. Spomnim se, da jih bilo treba naribat, okuhati v razredčenem kisu, odcediti in zmešati z gorčico... Če je imel kdo že opraviti s čim podobnim, se priporočam za recept.

Lep pozdrav

juhica

juhica101 Jaz imam tak recept: 6 kg kumar naribaš in jih posoliš,daš na cedilo za 2 uri posebej pripraviš 3,5 dcl kisa za vlaganje,1,5 dcl olja,4 čebule,1 glavo česna,10 dkg sladkorja,poper.To mešanico prevri in notr zakuhaj kumare-potem to zmes zmiksaj-če hočeš za namaz,drugače ne.Ko je pokuhano dodaj 2 veliki žlici hrena(lahko tudi več) ter 2 žlici gorčice. Če še kaj ni jasno me vprašaj-aja če ti recept sploh odgovarja.Moram pogledat če je že v bazi,če ne bo romal tja. kuharca37
joj skoda k tega ni blo prej pr ns mamo celo goro ze zrelih rumenih kumar ... a to je lahko iz tistih res maximalno velikih kumar?
Če so kumare že res velike in imajo ogromno semena-pešk notr ,jih najprej olupi ,prereži čez pol ,ter z žličko odstrani semena,nato šele naribaj,ter obvezno daj na cedilo,da se odvečna voda odteče. kuharca37

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti