član od 20044272 sporočil
Klavdija, gobov nadev lahko narediš tako, da čebulo, lahko tudi česen in gobe prepražiš, začiniš in vanje zamešaš malo kisle smetane in/ali skute, lahko še malo naribanega sira, je njami in brez jajc. čestitam za novo igračko!
biba, brez strahu, domači ravioli ne razpadejio tako hitro! Delala sem jih že na nekaj načinov, s to igračko še ne, ker je nimam, pa se mi do zdaj še niti en domač raviol ni odpru! Kupljeni pa že mnogokrat! Torej sploh ni problema, s prsti, z dlanjo, z obojim, z vilicami, z modelčki, z narobe obrnjenim kozarcem... Z vsem gre! jaz sem delala mini raviolčke z zamaškom od radenske (premer cca 1 cm...) Samo ne dajat vmes kakega jajca, ali pa olja, samo voda, pa se bo testo super zaleplo. Če te zanima, pobrskaj po starih temah, enkrat sem ful podrobno opisala, kako se to dela:)
aki brezjajčno testo ni nič bolj nesramno od jajčnega! Se da prav lepo delat z njim, nič ven ne leti, za zatesnitev si kot vedno pomagaj z vodo in bo olala, boš videla;)
vegetarijanka, glede cene se pa žal motiš, vsaj tam, kjer sem jaz tole stvarco gledala, ni bila pretirano poceni - cca 3 jurje, ni ne vem kaj, ampak so nastavki za na mašinco za valjanje testa in delanje rezancev (ročno mašinco) cenejši... pa še hitreje je, samo v razmislek. čeprav bi mela tudi kak takle pladenjček, je tako simpatično rustikalen:) Pa še različne oblike so lahko:)
Veri