Ne vem točno kako in iz česa. Jaz imam prastar recept, ki pa ga le redko uporabljam zaradi nepotrebne packarije.
Tem kroglicam se v mojem receptu reče ocvrti grah. Naredi se tekoče testo iz moke, jajca in vode, zelo blago posoljeno (samo za povohot soli). Potem pa se to ocvre v zelo vročem olju tako, da maso počasi vlivamo skozi zelo redko cedilo in s penovko hitro pobiramo ven pečeno, da se nam ne prismodi.
To potem postaviš na spet drugo cedilo,ki ga obložiš s papirjem in pustiš, da se ti grahki odtečejo in posušijo.
Sicer "domače", ampak......
Jaz raje posušim stare rezine kruha (dan, dva), potem pa te rezine narežem na kocke in to je to. Lahko imaš bele kocke, manj bele, rjavkaste, skorajda črne...pri semenskih kruhih z dodatki semen......skratka meni bolj okusno in privlačno na pogled, pa tudi zelo dolgo trajno, če je vsa zadeva res dobro posušena, predno jo shranimo. Če uporabljaš zlate kroglice (ki so polne maščobe), potem te kocke kruha lahko tudi opečeš na maslu, olivnem olju ali kaki drugi maščobi...odvisno pač od hrane in okusa.
Pozdravček Marika