Jaz vlagam vso zelenjava podobno kot kumarice in sicer:
Papriko očistim semenja in narežem na trakove - najboljša je jeseni rdeča paprika. Korenček naribam na tanke kolobarje. Kumare prav tako naribam na tanke kolobarje - če so kumare za vlaganje jih tudi ne lupim. Zelje narežem nekoliko debeleje kot za solato. Paradižnik - bolj zelen kot rdeč - narežem kot za solato. Zelenjavo, ki spusti veliko vode, kot so kumare, zelje in paradižnik tudi nekoliko posolim in pustim da se odteče - kumare tudi malo stisnem. Nato vso zelenjavodobro premešam, solim po okusu in nadevam v čiste kozarce - ne natlačim povsem, pa tudi ne dan preveč na redko. Tako pripravljeno solato zalijem z mešanico 1 l kisa za vlaganje in 3 l vode. V vsak kozarec dodam še čajno žličko sladkorja in čajno žličko mešanice začimb za vlaganje - kot za kumarice. Zaprem in pasteriziram. Ko zelenjava v kozarcih spremeni barvo je kuhana. Kozarce nato za 24 ur položim obrnjene na pokrovček na brisačo na pultu in dobro pokrijem, nato pa shranim v kleti. Solata je primerno "krhka" in zelo dobra. Na ta način sem lansko jesen pripravila solato in niti ena se mi ni pokvarila ali odprla. Komur paše si lahko na solato pred serviranjem doda še malo olja, pri nas jo pojemo brez olja.
Uspešno delo in lep pozdrav
Tedi
tedi