Federholzrahmen - ikea - kaj je to

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

tema odprta - 22. jul 2006 18:09 | ogledi: 2.056 | odgovori: 5

S sestro gledava ikeino spletno stran - a kdo ve, če se posteljni gešteli dobijo z letvenim dnom ali je treba to kupiti ekstra? Na spletni strani piše, da se zgoraj omenjeni Federholzrahmen, jogi in posteljnina lahko kupijo posebej. In zdaj ne veva točno, kaj naj bi ta Feder... bil. Naslednji teden gre sodelavka po nakupih in bi pripeljala posteljni okvir za sestro. Hvala za pomoč!

Loni Makaroni

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

22. jul 2006 18:50

Hoj, posteljni okviri so v Ikei ponavadi brez vsega (sploh imajo oni večinoma vse po "delih"). Torej: letveni del (Federholzrahmen), vzmetnica, posteljnina, blazine ... vse kupiš posebej (če seveda hočeš). Imajo pa vse praktično zapakirano in je tudi super za transport, sestavljanje je pa sploh užitek . Govorim iz lastnih izkušenj: vse kar imamo iz Ikee bi imela še enkrat pa še kaj več ... Veliko veselja pri izbiranju! lp lunacka

Loni  

22. jul 2006 19:38

Hvala! Pa gremo dalje, kaj pa tista prečka, na katero daš gor letveni del? Pa za francosko posteljolahko potem kupiš 2 dela 70x200 cm, če sklepam pravilno? Samo tista prečka po sredini je pa zraven, a ne (Mittelbalken)? http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/Pro http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/Pro Sem kar linka prilepila. Pri postelji piše, da je zraven Hamar prečka, pri letvenem delu pa, da je potrebna Dokka prečka. Ha, ha, med produkti je nisem našla. Smola je ta, ker ne greva ne jaz ne ona zraven, oni pa tudi ne bodo znali vprašati, ker ne znajo kaj preveč nemščine. Loni Makaroni

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

22. jul 2006 20:15

Sicer ne znam povedat, če je prečka zraven ali ne, vem pa da določenih produktov nimajo na spletu, v trgovini jih pa dobiš. Če sodelavki ni odveč, naj poišče posteljo na galeriji in jo temeljito pregleda, ker navadno imajo vsi deli svoje listke. Kar se pa nemščine tiče, sem se jaz do sedaj še vse zmenila, pa se nemščine še učila nisem (beri samo gledanje reklam in nemških kanalov). Drugače pa vsaj po mojih izkušnjah vsaj nekdo govori angleško, sem pa tudi opazila da imajo reklame ze ikea family v slovenščini in hrvaščini, kar pomeni da vedo, da hodijo v trgovino tudi tuji kupci. Sigurno ji bo nekdo pomagal. lp, Marija

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

22. jul 2006 20:30

Ja, če imaš klasično "zakonsko" posteljo, je prečna letev že del postelje in kupiš dva letvena dela. Pri francoski postelji pa bi bilo dobro posebej preveriti, čeprav sem pogledala in imajo tvoj izbrani model tudi v drugih merah in je najbrž sestavljen kot klasičen model. lp lunacka

Loni  

22. jul 2006 20:46

Hvala vsem, sem pogledala, piše, da je prečka že zraven. Hvala pa za namig za vse pakete. Postelja je namreč v dveh, da ne bi prinesli samo enega. Kar se je skoraj zgodilo meni. Pa pridem med stalaže in vidim, da je futon parkiran zraven podesta. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti