Hrana za bolnika

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

8. jul 2006 21:03

Pa tudi kakšne male makarončke z mletim perutninskim mesom, ali pa kaka fina zelenjavna juhica, kaj pa mlečna kaša ali riž?Ali pa mogoče žgance z belo kavo?Ne vem? Moja prijateljica ima tetraplegično hčer in ona ji take stvari kuha, ki jih rada poje, pa še pomečka ali pa zmiksa hrano, da jo lažje poje, ker ne more žvečiti. Smiljenje pa kar pred vrati pusti, ker taka oseba to najmanj potrebuje. Obnašaj se kar se da normalno, pogovrjaj se kot z eno povprečno osebo in ko boš na samem, pa lahko dopustiš, da usmiljenje pride do tebe in se takrat kar zjoči, če bo pomagalo. Kyara

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

9. jul 2006 15:05

Občudujem tiste, ki tako ali drugače, nudijo pomoč težkim bolnikom, da so sposobni dvigati moralo človeku, ki je na tleh, v stiski, da se pretvarjajo, da bo boljše. Jaz tega ne bi bila sposobna, kajti ne znam se pretvarjati, ne znam skrivati svojih čustev. Ni tolažilnih ali spodbudnih besed iz moje strani, k večjemu sočustvovanje in solze. Vem, bolniki ne rabijo take kot sem jaz. Kaj pa je tolažba, spodbuda, pretvara? Samo farbanje bolnika, ki že sam ve, da ne mora biti in tudi ne bo boljše. Najboljša prijateljica, me je zapustila, ko ji je bilo šele 36 let. Nikoli ne bom pozabila njenih besed: Anči, ne seri ga tudi ti, saj dobro veš,da se mi čas izteka. Iz moje strani je to prvi in zadnji post o tem. .

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti