Borovničev preliv

Borovnice zmiksam in dodam nekaj sladkorja in vanilijev sladkor. To prelijem čez vanilijev sladoled, nabrizgam smetano in mnjami kalorij je malo morje :)

Ta sladica je tudi mojim domačim med najljubšimi, pa me zanima, če ima kdo prakso s shranjevanjem takšnih prelivov. Iz skrinje najbrž ne bi bilo ok, pa še samo trajanje odtaljevanja bi bilo predolgo. Mislila sem, da bi preliv malo prevrela in še vročega zaprla v kozarce. Mislite, da bo ok in se ne bo pokvaril?!

veliko se sladkajte,

cbelca

v slaščičarni smo imeli tak višnjev preliv ki smo ga imeli zmrznjenga v plastičnih lončkih za žganje - ravno 1 porcija ki smo jih odtajali v mikrovalovni in prelili čez porcije
Vzamem jih kar iz skrinje, dam v ponvo, ni treba kaj dosti segrevati, ker kmalu spustijo vodo. Dodam vanilijev sladkor, še malo posladkam, lahko tudi z natrenom in dodam malo gustina. Nastane taka dobra, ravno prav gosta omaka za preliv. S to pripravo nimaš več kot 1o minut dela. LP
Hvala, danes zvečer se bom lotila shranjevanja, pa bom kar cele po porcijah dala v skrinjo in potem pripravljala omako v ponvi. Kupili smo jih 8 litrov, tako da se bomo kar nekaj časa lahko sladkali :) Sedaj pa grem delati borovničeve palačinke...Te dni smo vsi našminkani z vijolično:) lepo se mejte cbelca p.s. seveda ne bom pozabila tudi na borovničev liker!
borovnice dam v stekleno posodo, dodam sladkor, vse skup pa v mikrovalovko in od časa do časa premešam mljac bannanna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti