Kardamom

a kdo ve, kako do kardamoma v sloveniji?

je namreč odlična začimba do katere pridem lahko (za enkrat) le preko moževe družine s švedske.kaj bližjega bi bilo odlično..

upam, da kdo kaj ve :)

LP

slovinkita

Skoraj vse naravne (bio) trgovine in večji Mercator. ZIMA
Tudi v Intersparu. LP cervus
za kaj ga pa uporabljaš? jasna
Zima,elaphus, a to v Ljubljani? jasna1, za cimetove rolce(recept trenutno čaka na slovnični pregled) pa za čaj,vse kar je indijske kuhinje... slovinkita
Karadmom imaš pa res v vsaki malo bolje založeni trgovini, na policah z začimbami. Dobiš ga v vrečki ali pa v steklenički. Je pa res, da ni primerjave med tem kardamom in tistim, ki ga sam zdrobiš v možnarju, potem ko iz strokov izluščiš seme. Tak kardamom se dobi - no, meni je to najbližje - v Gradcu, v enit rgovini z azijskimi potrebščinami. Pecivo ima popolnoma drugačno aromo, če uporabiš ta kardamom. Jaz stroke dam tudi v vodo za turško kavo...Mamamia mamamia
Ja, slovinkita, v Ljubljani in po moje povsod po Sloveniji v teh trgovinah. Veliko sončka v srčku ti želim, zunaj pa zimo! ZIMA
Če ste v Ljubljani, lahko kardamom (v stročkih) kupite na centralni tržnici. Pri vhodu v ribarnico je stojnica, kjer prodajajo različne začimbe in dišavnice. Miroslav Vulović
najlepsa hvala vsem za nasvete! sem iz postojne in ponavadi kupujem tukaj ali pa v kopru,sedaj bom pa probala se v ljubljani! LP in cim vec sencke! sara slovinkita
Neluščen kardamom se dobi v Intersparu. Zelene vrečke od Evergreena. Malo je potrebno prebrskati. lp
Vlado, v katerem Intersparu ti je uspelo najti neluščen kardamom, torej v strokih? V MB ga namreč nisem odkrila, čeprav sem tam na policah izbrskala že marsikaj. Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti