Melona ali dinja

Izdolbena melona (kot je rekel sarabnde, po hrvaško dinja), vanjo maraskino, pa nazaj meso, narezano na kocke, in čez noč v hladilnik. Lubenica: odrežemo pokrov, izdolbemo, meso narežemo na kocke ali, še lepše, naredimo kroglice z žličko za sladoled, sok premešamo s prošekom in skupaj z jagodami rdečega grozdja vrnemo v izdolbeno lubenico. Čim bolj dolgo v hladilniku, tem bolje. Mamamia mamamia
Ognjič je napisal/a:
Melona + lubenica + ananas = mnjammmm Melona + pršut Ognjič
Najprej melona, pol pa pršut, ali obratno. Ta kombinacija melona,pršut ( na tipkovnici nimam plusa, mi ne gre. Najraje pa pojem mrzlo melono brez dodatkov,. lp Anamarija
Melona + sladoled. Moja mami je lansko leto naredila zelo dobro marmelado iz melon. stana
Reca je napisal/a:
Nakockana melona, malo sladkorja in ruma, dobro ohlajeno. lp Vesna
Pa ne šparat niti sladkorja niti ruma ! Anamarija: kakšno tipkovnico pa imaš? Znak plus moraš imeti na desnem delu tipkovnice, tam kje so številke. Drugač SSKJ: dinja -e ž kulturna rastlina s plazečim se steblom ali njen rumeni sladki sad melona -e ž kulturna rastlina s plazečim se steblom ali njen rumeni sladki sad; dinja lp ežoj
Tipkovnica je predvsem prašna, pa še slabo vidim , če nimam očala. Nii, na tej tipkovnici ni plusa, res no,Ežoj, saj vem da mi ne verjameš, amapak to je posebna tipkovnica. Lep pozdrav Anamarija
Pršut se je hkrati z melono, namesto kruha.... Sicer meni melona ni všeč, mam raje lubenico Janja Mihalj
Obstajajo pa rumene in zelene, oziroma bele znotraj , dinje seveda. S to razliko, da so rumene, no, če smo bolj natančni, oranžne dinje bolj sladke. Jih pa gojim doma in delam od kompota pa do raznih solat, najbolj čudovito pa pašejo k pršutu in pa same ohlajene in sladoled in sorbet in... Skratka, so božanske. Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti