Statistika

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

tema odprta - 20. jun 2006 1:55 | ogledi: 7.419 | odgovori: 12

Živjo!

Jarnej, zanima me, če bi bilo možno narediti statistiko npr. za:

- najbolje ocenjeni recept

- največkrat ocenjeni recept

- največkrat komentirani recept...

Tako bi takoj videli tiste najboljše recepte, ki so že velikokrat preizkušeni in dobro sprejeti. Bi šlo?

Lep pozdrav, Karmen

jessy6

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

20. jun 2006 5:26

Jessy6, za največkrat komentirane recepte ni problem. Pod rubriko zadnjih 10ih mnenj klikneš "vsa mnenja" in v zadnji koloni dvakrat klikneš na besedo mnenja. Recepti se ti razvrstijo od največkrat komentiranih do najmanjkrat komentiranih. Za ostalo pa bo razložil Jernej- če bo seveda opazil temo. Drugače pa mu piši na ZS, bo najbolje. Samo mislim, da podatek o največkrat komentiranih receptih pove tudi vse ostalo- tako oceno kot tudi kako dobro je recept sprejet. Lep dan in veliko se smejte

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

20. jun 2006 9:09

Največkrat komentirani recept vidite tako, da sortirate po št. komentarjev (v seznamu komentarjev). Največkrat prikazani recept vidite na lestvici. Najbolje ocenjenega pa ni, ker ne želim dajati ocenam veljavnosti, ki je nimajo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

20. jun 2006 9:53

Ok, super, lestvice pa še res nisem "odkrila" :) Hvala vsem! :) jessy6

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

29. mar 2012 21:55

Saj ne vem , a je to pravi forum , a ker se moje vprašanje tudi nanaša na statistiko , bom vprašala kar tu .

Zanima me , a tudi vas kličejo po telefonu ob 20 uri zvečer iz statističnega urada ? No, da bo bolj razumljivo  ;

pred približno eno uro je pozvonil telefon . Gospa na zvezi je povedala , da kliče iz statist . urada in prosi za nekaj odgovorov , za nekaj mojega časa itd . itd . Na mojo pripombo , da sem že pred približno enim mesecem  odgovarjala na njena vprašanja ( število članov v gospodinjstvu , starost , aktivnosti , status ........) , mi je odgovorila , da samo preverja , če se je v tem času kaj spremenilo itd . in , da vsako gospodinjstvo preverjajo štirikrat . Torej me bo v naslednjih dveh mesecih poklicala še dvakrat in še dvakrat ji bom povedala , da sem še vedno v pokoju , da sem še vedno poročena , da imam še vedno dva otroka - pri svojih 60 letih jih tudi ne planiram več , he, he . Ne , danes mi pa res ni bilo do tega in po par odgovorih sem povedala , da ne bom več odgovarjala . Vem , da je že prišel kdaj iz statističnega urada kak vprašalnik , da sem ga izpolnila in poslala nazaj , nikoli pa nisem po telefonu dajala podatkov za statistiko in to celo zvečer . Kaj pa vem , kdo je na drugi strani  in zakaj ga vse to zanima . Kaj pa ve mislite ? So vas že tudi klicali , smo jim dolžni odgovarjati .....?

Ne vem , nekaj mi pri vsem tem ne štima , pa vas prosim za vaše mnenje .

Lp

 

manca51

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

29. mar 2012 22:14

Jaz odklonim takoj, vsakršno sodelovanje v kakršni koli telefonski anketi. Povem, da ne želim sodelovati in moram reči, da so tovrstni klici vedno redkejši. Kar se pa tiče poznih večernih ur, ja mnogokrat je telefon zvonil tudi po 20.00 uri.

zeta

Mygrace

sporočila: 6506

29. mar 2012 22:27

To so vsi podatki, ki bi jih jaz potrebovala kot vlomilka. Koliko vas je, koliko ste stari, kdaj ste na aktivnostih in kdaj vas ni doma...

Imaš vsaj tak telefon, ki ti pokaže, kdo te je klical (predvidevam, da je klicala na stacionarca)? Iz nočne izmene statističnega urada?

                                                            

 

Mygrace

andreychika  

član od: 18.12.2006

sporočila: 40

30. mar 2012 1:32

Pred časom, najbrž že kakšno leto nazaj, je bil pri meni gospod iz statističnega urada. Že takrat je vprašal, ali sem pripravljena sodelovati tudi v prihodnje. Ker sem privolila, sem mu dala obe telefonski številki, domačo in gsm. Kak mesec nazaj je poklicala gospa, najprej na mobitel, ker nisem odgovorila še na stacionarca. Je pa tudi bilo že proti večeru. Dobrih 10 minut sem odgovarjala na vprašanja in to je bilo to. Tako da ja, kličejo kar pozno. Najbrž zato, ker je ljudi do šestih, sedmih zvečer praktično nemogoče dobiti na telefon. 

andreychika

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

30. mar 2012 6:47

Jaz sem kot študentka med drugim delala tudi v klicnem studiu, tako da "solidarnostno" odgovarjam na večino anket (jih pa ni veliko). Če mi čas ne odgovarja to povem in se ponavadi dogovorim za drug termin. Pozni klici gredo pa tudi meni na živce (in so mi šli tudi kot anketarki, ampak če delaš do 21:15! moraš do takrat tudi dejansko delati...).

Sodelovala sem tudi v raziskavi Statističnega urada (o kakovosti življenja). Tako za obisk kot tudi leto kasneje za telefonski klic sem dobila pisno obvestilo. V obeh primerih sem se brez težav dogovorila za ustrezen termin.

Kar pa se tiče dvomov o klicatelju lahko (če se vam s tem seveda da ukvarjati) klicočega prosite za telefonsko št. nadrejenega, ki vam bo razložil kaj več o raziskavi sami, z anketarjem pa se dogovorite za kasnejši klic.

 

Aja, pa še to, mi smo morali vsako telefonsko št. vrteti toliko časa, da smo dobili izrecno zavrnitev sodelovanja od ciljne osebe same - tako da če v gospodinjstvu nihče noče odgovarjati na ankete na morebitno "izbirno" vprašanje (kdo je zadnji praznoval roj. dan) odgovorite, da ste to vi in jasno (in po možnosti prijazno) povejte, da ne želite odgovarjati. 

roža

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

30. mar 2012 8:11

Sicer to ravno ni uradni delovni čas Statističnega urada RS. Imajo pa pooblaščene izvajalce za izvajanje določenih nalog.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti