29. mar 2012 21:55
Saj ne vem , a je to pravi forum , a ker se moje vprašanje tudi nanaša na statistiko , bom vprašala kar tu .
Zanima me , a tudi vas kličejo po telefonu ob 20 uri zvečer iz statističnega urada ? No, da bo bolj razumljivo ;
pred približno eno uro je pozvonil telefon . Gospa na zvezi je povedala , da kliče iz statist . urada in prosi za nekaj odgovorov , za nekaj mojega časa itd . itd . Na mojo pripombo , da sem že pred približno enim mesecem odgovarjala na njena vprašanja ( število članov v gospodinjstvu , starost , aktivnosti , status ........) , mi je odgovorila , da samo preverja , če se je v tem času kaj spremenilo itd . in , da vsako gospodinjstvo preverjajo štirikrat . Torej me bo v naslednjih dveh mesecih poklicala še dvakrat in še dvakrat ji bom povedala , da sem še vedno v pokoju , da sem še vedno poročena , da imam še vedno dva otroka - pri svojih 60 letih jih tudi ne planiram več , he, he . Ne , danes mi pa res ni bilo do tega in po par odgovorih sem povedala , da ne bom več odgovarjala . Vem , da je že prišel kdaj iz statističnega urada kak vprašalnik , da sem ga izpolnila in poslala nazaj , nikoli pa nisem po telefonu dajala podatkov za statistiko in to celo zvečer . Kaj pa vem , kdo je na drugi strani in zakaj ga vse to zanima . Kaj pa ve mislite ? So vas že tudi klicali , smo jim dolžni odgovarjati .....?
Ne vem , nekaj mi pri vsem tem ne štima , pa vas prosim za vaše mnenje .
Lp
manca51