Jamie piškotki-pomoč!

Pozdravček iz sončnega Maribora!

Punce in fantje, vašo pomoč potrebujem! Na forumu izpred nekaj časa sem zasledila recept za piškotke, ki jih je pekel Jamie v oddaji. Iz krhkega (oz.temu podobnega) testa izrežeš krogce, v sredino vsakega položiš košček čokolade in nato prekriješ z drugim krogcem, spečeš. Mora bitit njami! Ampak sedaj imam vprašanje: kakšno čokolado naj dam na sredino piškota? Navadno mlečno, jedilno... Pozna kdo original recept?

Hvala!

Tamči

poskusila sem več variant, najbolje se obnese, če je je košček čokolade debel - bolj oblika kocke. Pa obvezno je treba razvaljati bolj na tanko. Lisa
Tudi jaz bi rada ta recept. jasna47
Čokoladni keksi: 140g masla 140g sladkorja 2 jajci 250g moke 1/4 pecilnega praška 30g kakava iz tega naredimo testo, damo počivat za pol ure, izrežemo tanke krogce, nanje položimo košček čokolade, pokrijemo z drugim krogcem testa, stisnemo (še enkrat izrežemo z malo manjšim modelčkom - če ga imamo, za lepši videz) in pečemo 10 minut. To je vse. Jaz jih potem ko so ohlajeni še pomočim v stopljeno čokolado do polovice. Tako tudi izgledajo super. Lisa
jaz bi dala temno - jedilno čokolado, vedno je boljša pri pečenih stavreh, ker ima več arome, pa testo je itak že sladko, tako da to bolj paše, vsej meni... Veri
Sama sem jih delala z navadno jedilno čokolado in smo jih kar (pre)hitro pospravili. Lp.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti