Poleg rdečega zelja

Mesne palačinke naredim na sledč način:spečem poljubno število palačink(pr. 2 palačinki na osebo).Posebej prepražim mleto meso na čebuli, dodam majaron, strt česen, sladko rdečo papriko, petešilj, sol, poper in veliko žlico kisle smetane.Ko se meso ohladi zamešam v mesno maso še celo jajce.S tem nadevom napolnim palačinke, jih zvijem, dam v dobro namaščen pekač ter jih polijem z mešanico jajc sladke smetane,soli, muškatnega oreščka in malo mlete sladke paprike.Potem pa to pečem v pečici dobre pol ure.
Problem ni najbolj primeren za tole temo, pa vendar: jaz delam mesne kanelone podobno kot Rene, le da jih ocvrem. Pa me ob tem zanima, kako zviti palačinko in jo v tej formi ohraniti brez prebadanja z zobotrebcem? Napolnjena palačinka se mora z nečim "učvrstiti", da nadev ne izpada. Ampak s čim? Mene namreč strašansko motijo zobotrebci, pa še estetski videz ni najlepši... Lp, Beti.
Predno začnem palačinko zavijati najprej rob palačinke na levi in desni strani za 1-2 cm prepognem in šele nato zavijam od zgoraj navzdol (tudi nadev ostane tam kjer mora biti).Ali pa ,ko palačinko zavijem konca palačink sprsti malo porinem proti sredini(kot to delajo v trgovini na škrnicljih). Beti ni bojazni da bi kaj razpadalo. Tudi sarmice delam tako.Sporočite ali vam je gratalo-to vam želim. Pozdrav vsem !
Z leve in desne upogneš rob palačinke, potem jo zrolaš, da nastane lepa rolca, ki jo potem pomokaš (paziš, da rob palačinke ni pomokan z notranje strani, da se lepo drži ostalega dela palačinke). Ko jo pomakaš v jajce, pustiš rob palačinke na vrhu, da ga vidiš, in z vilico zmakaš z jajcem v pravi smeri, da se ti jajce preliva čez tisti zgornji rob, sicer bi se ti lahko odvihal (madonca, je to enostavno nardit, pa težko povedat). Enako narediš z drobtinami. Tak kanelon se običajno tudi brez zobotrebcev obdrži lepo skupaj. Pozdravček, Andreja Andreja Seliškar
Jaz pa robove palačink namažem s stopljenim sirčkom. LP simi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti