Belokranjska pogača

Mi lahko kdo pomaga pri receptu za "belokranjsko pogačo"- vsaj mislim, da se tako imenuje. To pride nizko testo običajno posuto s soljo in še s čim (videla sem tudi že z koščki domače salame) in pred pečenjem narezano na majhne kvadratke. Ponudijo v kosu in potem se po teh kvadratkih lomi. Hvala in lep pozdrav!

tutifruti

Temo je spremenil(a) tutifruti dne 07. apr 2006 14:23:05

V "Lisinih dobrotah iz testa" sta kar dva recepta zanjo. eden je: 50dag bele moke,3dl mlačne vode, 2žlički soli, 20dag kvasa - za testo in ščepec kumine in eno jajce za mazanje naredi se ne pretrdo kvašeno testo, ki se ga da vzhajati, potem se strese na namazan pekač, kjer se ga raztegne v krog premera 30cm, rob mora biti tanjši od sredine. Pogačo razpotegnemo po pločevini 1-2cm debelo, narežemo na 4cmkvadrate, namažemo z jajcem, posujemo s kumino in soljo. Spečemo na 220 stopinjah v cca 20-25min. to je bilo "telegrafsko". Če želiš obširneje, povej! Lisa
Ojla! Tutifruti, tule imaš link na recept, ki je v bazi: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4149&besedča Jaz jo delam po tem receptu, ker so vse ostalo izpeljanke zaščitenega recepta. Posujem pa včasih tudi z makovimi zrni ali sezamom, tako za spremembo. Lep pozdravček & dober tek! harmonija
Hm, mislim da sem ta recept zasledila v knjigi slovenska kuhinja (po pokrajinah). Grem gledat in če najdem, pošljem. Mamamia mamamia
glede na to, da naj bi bil recept v Lisi edini "pravi", celo zaščiten, po moje nima smisla kaj dosti iskati drugih variant Lisa
Tukaj je Odredba v kateri so navedene sestavine in postopek. Najbrž je isti kot v Lisi, če pravijo da je pravi. http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid= lp, Marija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti