Pelati

pa se recept za šalšo me zanima pa tudi kako jo skranim da je opstojna??

muca2

Hm, za klasično paradižnikovo mezgo ali takšno z začimbami, mi ji pravimo domači kečap? Mamamia mamamia
Jaz pelate v vroči vodi toliko prekuham, da jih olupim. V veliki posodi na olivnem olju čisto malo prepražim malo korenja, stebelne zelene in čebule. K temu dodam pelate. Prekuham, ne preveč, zmeljem s paličnm mešalnikom, osolim in vroče konzerviram v kozarce. Kozarce obrnem okrog (na pokrovček), pokrijem in pustim da se ohladi. Hranim jih v hladnem in temnem prostoru. To je osnovna omaka h kateri dodajam različno zelenjavo in dišavnice.
Tale recept sem prinesla iz Sicilije, preverjen, enostaven: 1 kg paradižnikov, očistimo semen, zrežemo na velike kose 4 čubule, 4 stroke česna, bazilika, sol, poper Vse skupaj damo v kozico in kuhamo na blagem ognju, toliko časa da čebula razpade ( 1 uro približno), Pustimo, da se malo shladi zmiksamo z paličnim mešalnikom in dodamo 1/2 dl olivne olja. Če jo več narediš jo imaš lahko kar nekaj časa v hladilniku v zaprtem steklenem kozarcu, na vrh priliješ še olivnega olja. Pozdrav! antonija8

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti