Domača vegeta

Danes ste pa vsi nekam humorno razpoloženi... sem se spomnila na temo o gumitvistu in Mastercardu... tudi "Jože, ki po smeteh brska za začinko" bi bilo neprecenljivo Pohvalno za tako kisel dan V.
Joze, jaz bom jutri delala "krompiruso" (nekaksen burek s krompirjem) in sem posebej v ta namen kupila zavitek neke zacinke. Pred casom sem namrec gledala, kako jo je pripravljala kolegica, in sem skoraj zgubila oci, ko je z najvecjo lahkoto vlekla testo po 2 kvadratna metra veliki mizi, pa bi ga mirne duse se po celi sobi. Krompirusa je bila pa tako neverjetno okusna, da se bom drzala originalnega recepta kot pijanec plota, vkljucno z vegeto. Kar mi ostane, ti lahko podarim, ker je sicer ne bom porabila - no ja, najmanj do naslednje krompiruse :))))) lp, proxima
Kruh jejte (doma pečen), pa radi se mejte, pa domačo vegeto uporabljajte in živeli boste srečno do konca svojih dni! Lp Dolores
proxima, po originalnem bosanskem receptu za krompirušo: razvaljano ( razvlečeno ) testo se poškropi z oljem, da se drobno narezana čebula ( bi rekli, ne preveč, ne premal, ravno prav ), potem nariban krompir, posoli se in popopra ( jaz popra ne šparam ), zavije se in peče. Važno: ne sme biti predebelo, raje tanjše. Nič glutaminat. ( Recimo razmerja: za okrogli pekač premera 24 cm, naredim testo od 180 g.moke, ena srednje velika čebula pa 5 srednje velikih krompirjev ).Dober tek. ežoj
Hola, joze!:) Kolegica je za nadev zrezala krompir na drobcene kocke (ne naribala), dodala sesekljano cebulo, olje, strt cesen, sol, poper i jednu zlicicu vegete. Sicer pa ravno tako, kot si rekel. lp, proxima
proxima je napisal/a:
Hola, joze!:) Kolegica je za nadev zrezala krompir na drobcene kocke (ne naribala), dodala sesekljano cebulo, olje, strt cesen, sol, poper i jednu zlicicu vegete. Sicer pa ravno tako, kot si rekel. lp, proxima
Ta varianta z krompirjem narezanim na drobne kockice je bolj cenjena od naribanega krompirja, česen me pa moti ( drugač je moja "ta ljubša" začimba ). Dober tek Pa ne jogurt pozabit ! ežoj Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 16. mar 2006 19:52:35
Danes sem oskubila vrt, sesekljala zelenjavo in kozarčke napolnila... jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti