Na pomoč!

Saj mene tudi niso videli. Sem pa morala blažit okuse, ker imam sama zelo rada začinjeno hrano, nekaj let starim otrokom pa na krožnik res ne moreš dati jedi z žlico čilija. Ali pa pasulja s pikantno namesto s sladko papriko. Pa tudi prekislo solato smo že reševali s splahnjevanjem... Nasvet dneva, kaj pravite? Mamamia mamamia
Ja, ja, vse mogoče sem že tudi jaz reševala. Najbolj mi je v spominu ostalo reševanje 1. čokoladne torte, ko se je nadev preveč strdil. Pa sem torto razstavila, postrgala stran nadev, dodala smetano in spet sestavila nazaj - kot lego kocke. Sicer torta ne spada sem, ker je govora o pasulju, nasmejeimo pa se še danes ob tem spominu. Moycaa
Ko smo pri reševanju: en let nazaj, pečem jabolčno pito, spodnji del testa prvo spečem za 15 minut, izvadim iz pečice, premažem z marmelado, razvaljam drugo polovico testa, dam v pekač na spodnjo polovico testa in v pečico. Po desetih minutah opazim na pultu skledo z jabolčnim nadevom. Hiter ven iz pečice, postrgam zgornjo plast testa, dam jabolko, strgano testo ( ki se je že začelo peč ) nazaj rasporedim, pa je vseen bilo. ežoj
Mama od moje najboljše prijateljice je pred nekaj leti za veliko noč spekla potico brez nadeva. Ko so posodo z orehovim nadevom opazii na mizi, je bilo namreč že prepozno - testo je bilo že pečeno, tako da so si ga potem mazali na rezine pečenega testa....no, to so pač reči, ki se jih ne da splahnit z vodo in popravit.... Če ste novi na forumu - nekaj mesecev nazaj smo debatirali o anekdotah v kuhinji....kaj vse se nam je dogajalo...Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti