Jaz lignje cvrem tako, da jih najprej povaljam v moki, posušim in z njimi v olje. Nikoli ne dajem jajc ali česarkoli drugega. Pa so zmeraj dobri.
Sonja
Ocvrti lignji
Jaz pa namesto navadne moke uporabljam koruzno moko, prav tako pri sardelicah.
jankica
Ja, samo s koruzno moko so zelo dobri, pa še ne "sprimejo" se , ko jih dajete v vroče olje. Posoliti jih je pa potrebno na koncu, pred serviranjem, da niso gumice.
Lep pozdravček, S.
Jaz lignje narežem na kolobarje in jih vržem v vrelo vodo za minuto.Nato jih odcedim in nadaljujem kot je že opisano.V vodi se lignji napihnjejo in postanejo beli,pa tudi veliko lažje se posušijo ker so vroči.
tikva
po 4 letih , recept od mamamie še vedno deluje ;) , lignji so za spremembo bili tako mehki da nisem mogla verjet , drugače so mi do sedaj vedno ratali čigumasti , zgleda je čar res v tem da se peče počasi
http://irenina-kuhinja.blogspot.com/
Jaz pa lignje narežem na kolobarčke, jih posušim, potresem s posušenim peteršiljem (čisto malo), nato povaljam v moko, soljeno stepeno jajce in spet v moko. Vedno uspejo- nič se ne slečejo pa zelo so mehki.
Anity_83
Jaz jih ne paniram ekstra v moki, pa jajcih. Iz moke in jajc naredim maso (podobno kot za palačinke).
zveren1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.