član od 200415868 sporočil
Evo recepta (kakih osem do deset se jih posladka s to količino, v časih, ko sem to smela jesti, pa sem polovico količine snedla tudi sama; zdaj pa imam, kar imam...)
Pol kg pšenice, pol kg zmletih orehov, 1/2 kg sladkorja v prahu, dva zavitka vanilijevega sladkorja, 50 g rozin (sladkorja lahko daš tudi manj, rozine lahko izpustiš, lahko pa dodaš še kakšne oreške, kot je zapisala mara12; jaz sicer delam po tem receptu, ki ga prilagam), sladka smetana.
Pšenico očistiš oziroma prebereš in dobro opereš. V loncu jo preliješ z vodo in kuhaš na zmernem ognju okoli tri ure. Med kuhanjem žito le pretreseš, nikakor ne mešaj, saj se potem prime dna. Če voda med kuhanjem izpari, dolivaj mlačno vodo, dokler pšenica ni čisto kuhana.
Ko je kuhano, pšenico odcedi in zmelji na strojčku na mletje mesa, lahko skupaj z orehi ali pa potem vse skupaj dobro premešaš. V maso potem dodaš polovico sladkorja v prahu in vanilijin sladkor ter rozine, dobro premešaš in razdeliš po skodelicah. Lahko pa maso naložiš na krožnik v obliki kupole.
SLadico izdatno potreseš s sladkorjem v prahu in okrasiš s stepeno sladko smetano.
Lep pozdrav, in upam, da smo ti malo pomagali. Meni se sline cedijo, a kaj morem, ko ne smem....Mamamia
mamamia