| andreja č. je napisal/a: |
| Če imaš pri navadni pečici to možnost,da lahko pečeš na ta način kot v konvekcijski,mislim da ne bi bilo potrebno le te kupovat,jaz jo bom pogrešala edino za na morje.Če bi bila moja še uporabna,bi jo posodila pa bi lahko sama sprobala,tako pa je steklo v smeteh,ostal mi je samo še pokrov in stojalo |
Konvekcijska pečica
Pozdravljeni.
Mene pa zanima, če je že kdo poizkusil peči kostanj v konvekcijski pečici?
MatjažAl je al ni.
Da mi ga ne bojo prej črvi napal.
MatjažPotem boš pa malo pazil, da ne boš kostanja jedel na petek, ko naj bi se uživala le brezmesna hrana ![]()
![]()
![]()
Jaz uporabljam kovenjcijsko in mi je super okusno je vso meso pečeno. Sem pekla celega ali polovico piščanca, svinjsko meso malo pečenko, tudi ribe, tudi krompir.česnov kruh je tudi zelo dober po na vodilih receptov ki jih dobiš zraven. Nisem pa še pekla peciva, moreš pa biti previden ko meso zalivaš da ne bi po vročem steklu da ne poči.Jaz pokrov dvignem in malo zalijem po mesu da ostano sočno. najprej meso na rešetki malo popečem spodaj v rešetko nastavim modelček ki nima luknjic ta ki se uporablja za pice da nebi sok od mesa šel na podn pa ne zato ker bi se bala zaradi stekla apak zato da meso ostane sočno tudi mi nimamo radi suhega mesa. Ko je meso malo že obarvano dam v folijo meso in tisti sok pečem naprej v foliji do konca meso je tako okusno in pečem tako dolgo da se lepo speče sploh če je večji kos je pač potrebno malo dalje pečt samo ne toliko časa kot v oni pečici če ravno je ventilatorska. piščanca ni potrebno zavit v folijo se lepo speče pač po željeni barvi se ga speče in je čudovit okus i fino čvrsto meso.Mislim povedat da ni pocasto meso. Danes bomo pekli rebra so že pripravljena za peko pa z kostmi vred navodila so brez kosti mi pa pečemo z kostmi saj se ravno tako spečejo. Lp
arepnik
v konenjciski pečici PEČEN PIŠČANEC PO KMEČKO to so navodila iz receptov te pečice. Tega še nismo isprobali bomo pa majnše kose piščanca izprobali.
PEČEN PIŠČANEC PO KMEČKO
Za 2 osebi
čas pečenja; 20 minut
1, 450 g piščannčjih prsi brez kože in kosti
2, 1 skodelica krušnih droptin
3, 2 veliki jajci
4, kajenski poper, poper in sol po okuso
1. V posodi zmešajte droptine, sol, kajenski poper in poper.
2. V drugi posodi stepite jajca in polovice piščančjih prsi enakomerno povaljajte v njih, Nato prsi povaljajte še v mešanici z droptinami,
3. Spodnjo rešetko postavite v stekleno posodo in nato prsi položite na rešetko, Temperaturo pečice nastavite na 205*c in pecite 20 minut.
Če pa je sočno ali dobro pa nevem. Lp
arepnikprosiva vse uporabnike Kul-slo, katera in kakšne izkišnje imate z konvekcijsko pečico. Jaz mislim da bi za naju z ženo primerna. Svetujte nama.
Ja, pri nas jo sicer uporabljamo bolj redko, a je hrana iz nje zelo okusna. Tudi mastna ni. Lahko pečeš veliko hrane; piškote, meso, krompir, zelenjavo...
Mi je ne uporabljamo prav pogosto, ampak ko jo, je hrana dobra.
lara11Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.