Izpuščaji

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

tema odprta - 3. feb 2006 23:00 | ogledi: 6.072 | odgovori: 7

mogoče moj problem ne sodi na ta forum, vendar je verjetno povezan s prehrano. Na dlaneh in na stopalih so se mi pojavile majhni mehurčki, ki se po enem dnevu spremenijo v temno rjavo piko, ki se po dveh dneh odlušči Zadeva je zelo neprijetna, saj imam dlani ves čas zelo vroče in pekoče. Zadnje dneve me pika in srbi po celem telesu, vendar izpuščajev drugje še nimam.

Danes sem bila pri dermatologu, vendar mi ni postavil nobene diagnoze. Ta bo mogoče znana, po analizi krvi in tkiva. Na te rezultate pa moram čakati 15 dni.

Verjetno bi lahko stanje izboljšala s kakšno dieto, ki čisti kri in organizem. Katera je najbolj učinkovita?

Prav tako me zanima, če je kdo že imel podobne izpuščaje in kakšna je bila diagnoza.

atic

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

4. feb 2006 6:23

Za čiščenje krvi in telesa so najboljši vitaminčki in mineralčki (sveže sadje in zelenjava), veliko vode in nesladkan čaj. Verjetno ti nisem dosti pomagala, vendar ti drugega, oprosti,i ne znam svetovati. Malo premisli, kaj si jedla v zadnjem času, kar običajno ne ješ- mogoče imaš alergijo na kakšno stvar (pa za to še ne veš). Mogoče se bo pojavil kdo iz zdravniške stroke in ti dalj boljši nasvet. Želim ti čimprejšnje okrevanje! Lep dan vam želim

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

4. feb 2006 14:34

Atic, pred nekaj časa sem tudi sama imela podobne izpuščaje, kot si jih opisala. Začelo se je na palcu na roki, najprej mehurček, ki je zelo srbel, potem se je pojavila temna pika, pa novi mehurčki, ki so se kar širili. Mene je zelo srbelo. Šla sem v lekarno, pokazala zadevo, dobila neko mazilo in takoj je bilo boljše. Mislim, da sem si mazala po navodilih na mazilu, od takrat se težave niso več ponovile. Seveda si ti že bila pri zdravniku, in če ti ni mogel postaviti diagnoze, že ve, zakaj ti je določil dodatne preiskave. Tudi jaz ti nisem kaj dosti pomagala, je pa res mogoče, da imaš kakšno alergijo. Lep pozdrav darkad

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

4. feb 2006 14:44

Po tvojem opisu sodeč gre za alergijo.Za začetek iz prehrane izključi svinjino in konzervirano hrano(paštete,salame,vegeto,jušno kocko....),mogoče bo pomagalo.Ali pa si mogoče začela uporabljati nov prašek ali milo?Pri takih zadevah zelo pomaga mazilo za gospodinjske ekceme od mariborskih lekarn-to prakticiram večkrat.Je pa zelo dobro,ker ne tanjša kože kot napr. elocom. Pa čim manj srbenja! Aja,za čiščenje organizma je zelo dober čaj iz listov bele breze.Dobiš ga v vsaki lekarni. Bernarda

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

4. feb 2006 15:45

Včasih podobno packarijo naredijo tudi glivice. Navadno takrat predpišejo lamisil. Vsaj tisti mehurčki na rokah oz dlaneh so meni osebno poznani. Načeloma zelo pomaga izogibanje različnim močnim detergentom. Meni še najbolj odgovarja pril balsam in pa zaščitne kreme...Zato, da se ti roke ne razmastijo preveč... Za stopala pa....hmmm..Otroški puder, svež zrak, in pa mogoče krema od Gehwohl, tista ki je tudi proti glivicam in ostali nadlogi.... Če so res glivice, pa moraš biti zelo vztrajna pri terapiji, ker se jih zelo težko znebiš. Čim manj srbenja do diagnoze ti želi juhica

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

4. feb 2006 16:27

Poiskala sem kremo o kateri sem prej pisala, je proti glivicam, imenuje se Daktarin. Dobiš jo v lekarni, brez recepta. Upam, da bo kaj pomagalo. Lp darkad

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

4. feb 2006 19:47

Moja sorodnica je imela tudi podobne težave in se je mazala s kremo Melem, ki se je še v ranjki Jugoslaviji dobila le v ZG. Zdaj pa jo dobiš tudi pri nas. Opravila je vse mogoče dermatološke preglede, dokler ni sama ugotovila, da je alergična na gumo: izpuščaje (po celi glavi) je dobila vedno, ko si je delala trajno , vse dlani pa je imela v izpuščajih, kadar je pri delu uporabljala gumijaste rokavice... kača

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

4. feb 2006 21:02

Za čiščenje krvi je odličen čaj iz kopriv.Posušene koprive boš dobila na tržnici z zelišči,ali v lekarni. Aki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti