| isiliel je napisal/a: |
| Potem ima pa veliko malodetnikov veze in poznanstva - ker jaz poznam cel kup ljudi mojih let (ali mlajših), ki ga nosijo.
In menda ni bistvo v tem, da ti dajo aparat pred 18. letom - zdravljenje zob se mora začeti pred 18. letom in potem je stvar zastonj.
Katja
Sporočilo je spremenil(a) isiliel dne 06. jan 2006 12:23:47 |
Dejstvo je, da socialna krije te stroške samo dokler je človek mladoleten, potem pač moraš zadevo urediti samoplačniško. Če je zdravljenje bolj ali manj uspešno, ne vem. Mogoče. Imam pa sodelavko, ki jih ima okoli 35 in je ravno začela nositi ta aparat.
Je pa tu en trik... Če si se "postavil v čakalno vrsto" preden si bil star 18 let, imaš parvico, da ti stroške zdravljenja krije socialna, tudi če si že polnoleten, ko prideš na vrsto. Ampak... da ti to pravico priznajo, moraš pač bit ustrajen, pisat kako pritožbo itd. Ker dejstvo je, da čakalne dobe ne morejo biti utemeljen razlog, da kar naenkrat pacient ni več upravičen do zdravljenja... To ne govorim le na pamet, moja kolegica je tako dobila aparat pri 22 letih. Sicer je več kot leto čakala, da so obravnavali njeno pritožbo. Ampak dosegla je, da so ji priznali njene pravice. Le malo pravne pomoči je treba, da človek lahko napiše pravo pritožbo, tudi moja kolegica sama ne bi vedela, na kateri člen katerega zakona naj se sklicuje, če se ne bi poslužila pravnega nasveta.

tjas