Preprostost priprave cookijev me je enostavno tako očarala, da drugih piškotov sploh ne pečem več. Se pa pri peki zgledujem po ameriških receptih, ker ti so res maherji. (zmanjšam pa količino sladkorja in maščobe) Moram se pohvaliti, da prav vsakokrat uspejo.

Jaz jih od začetka do konca delam v multipraktiku, samo metlice vmes zamenjam. Torej brez mesenja in valjanja.

Osnovna pravila: suhe sestavine (moka, sol, pecilni prašek ali soda, kakav (za čokoladne) se vedno zmešajo posebej in na koncu dodajo k mešanici jajc, margarine in sladkorja. Tukaj moraš mešati le toliko časa, da se moka vkomponira v zmes. Na koncu primešaš še čokolado ali orehe.
Žal se pri nas ne dobi čokoladnih kapljic (chocolate chips), oz. tisti majhni paketki so nenormalno dragi. Jaz uporabljam jedilno čokolado, ki jo z nožem razrežem na manjše koščke. (vsak košček čokolade približno na 4 dele) Med peko se čokolada zmehča, vendar, ko se piškoti ohladijo, se čokolada strdi. Kupčke pa na pekač polagam z žlico za sladoled. (imamo eno tako za bolj majhne kepice) Tako so vsi približno enako veliki, pa rok nimaš nič umaznih, ker testo enostavno potisneš ven.
Piškote polagam na peki papir, pečem pa tri pekače na enkrat, pečico pa nastavim na ventilator.
Pri nas ponavadi pečemo klasične cookije (chocolate chip cookies), pa take z banano in orehi, pa dvojno čokoladne, pa kavno čokoladne, pa after eight (čokoladno mentolne), obšasno pa še kakšne z ovsenimi kosmiči in rozinami, korenjem ...