Dolores, žal je s čajotami tako, da jih še nikjer nisem zasledila za kupit. Večina jih je osebno prinešenih/podarjenih iz lastnih pridelkov. Bučka je enosemenska, tako da pravzaprav dobiš in posadiš celo bučko, ne samo seme. Če poizkusiš to dat narazen vse skupaj propade. Moji dve sta že v tegelcu in na toplem v garaži, ena že prav veselo odganja, no kaj bo z drugo pa ne vem, zaenkrat ne kaže znakov da bo kaj odgnala. V bistvu mene cela zadeva najbolj spominja na avokado z bodicami ( so kar trde in zoprne), le če zadevo prerežeš je notranja peška - seme tako mehka, da gre z nožem narazen (za razliko od avokadove peške). Dobila jo boš edino, če jih je kdo uspel prezimiti več kot jih potrebuje in ti jo pošlje/prinese. So pa kar delikatne. Meni so kljub skrbi prve tri, ki sem jih imela namen prezimiti čisto splesnele, k sreči je imela tašča še zalogo (tista lanska rastlina je res bogato obrodila) in mi je odstopila še dve. O čajoti bomo najbrž še kaj pisali čez sezono in če bo letina dobra, ti lahko tudi jaz v jeseni kakšno pošljem.
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca