Rožica, imela sem sistematski pregled v okviru službe, ki je nekako na vsake 3 leta. Tudi drugače sem hotela dati kri v analizo, ravno zato, ker sem nekako čutila nenormalno potrebo po B, po drugi strani pa bi raje jedla krompir, pa kruh, zelenjavo... Navzkrižje interesov tudi pri meni. Počutje je bilo samo občasno slabše, ampak povezano najbrž predvsem s premalo pestro in redno prehrano.
Izvidi so v glavnem v mejah normale, večinoma malo nad spodnjo mejo, tudi holesterol je OK, čeprav je bližje zgornje meje, medtem ko je hitri test (po dopoldanskem sadju) pred tem na akciji za zdravo življenje v Mercatorju pokazal nekoliko previsoke vrednosti. Nekaj vrednosti (2 ali 3, ne vem na pamet) je nekoliko prenizkih in kot komentar je zdravnica napisala, da je možen vzrok tega premajhen vnos beljakovin in železa. Pri svoji zdravnici še nisem bila, da bi mi izvide po domače razložila, to me ša čaka. Tudi jaz sem namreč izvide dobila šele prejšnji teden.
Sama imam namen primerjati te in izvide izpred 3 let, saj zna biti kar zanimivo. Prav ta zdarvnica mi je za redukcijo teže pred 3 leti namreč svetovala ločevalno dieto, ampak pri njeni varianti ješ skoraj samo meso in solato in piješ kavo, pa skoraj nič sadja. Meni pa, bivši vegitarijanki in še vedno malo-mesojedki, ki ne pije kave, tisti jedilnik ni prijal, zato sem šla v akcijo za literaturo in malo pobrskala še po spletu, pa začela s sadjem dopoldne in počasi uvajala ločevanje. No, potem pa sem našla tale forum, pa Marjetko Cvetko, Rmeli in druge, ki ste mi dale upanje, da bom tudi jaz enkrat imela normalno težo. To mi je že uspelo, a se še vedno trudim z vzdrževanjem, saj mi teža zelo hitro uide po par kg gor, par dni mešanja, pa sem tam, na ITM 25. Moj cilj je sedaj 60 kg, čeprav sem jih lani ta čas imela 58, malo nazaj pa celo 56, ampak sem realna in želim doseči težo, pri kateri se bom dobro počutila in jo lažje nosila s sabo po svetu (v hribe in doline, na tek, v službo itn.). S katerim ITM pa ti začenjaš, najbrž si ti že v okviru normalne teže, vsaj glede na tvojo višino, bi rekla. Jaz se sedaj nisem nič merila, da me ne bi kap, se bom takrat, ko bom uradno začela. Psssssst!
Rožica, ko dobiš izvide sporoči, da bova malo počekirali, jaz ti pa javim, ko bom uspela priti do kakšne razlage. Aja, tudi jaz zdravnici razen, da ločujem, nisem ničesar razlagala, pa to je že tako vedela, glede na to, da mi je ona nekaj podobnega predlagala.
Drage moje, papcajte po pravilih, pa prijeten vikend vam želim.
Jutrišnjim vodenkam pa na zdravje!

Encijan