PA ŠE EDEN DUŠANKA...TA JE DOBER...
DNEVNIK PRISELJENCA NA KOROŠKO...
12. avgust
Vselili smo se v našo novo hišo na Koroškem. Zelo sem razburjen, celo vzhičen. Tu je tako lepo! Planine so prekrasne. Komaj čakam,da jih vidim prekrite s snegom.
14. oktober
Koroška. To je najlepša dežela na svetu. Listje si je nadelo vse tiste čudovite odtenke rumene in rdeče barve. Vozil sem se v naravi in videl par srnjakov. Tako nežni in krhki so. To so najlepše živali na svetu. Tako mora biti v raju! Ljubim Koroško.
16. november
Mednarodni dan strpnosti. Lov na srnjad se bo kmalu pričel. Ne morem si misliti, da lahko kdo ubije tako krasno žival. Upam,da bo kmalu snežilo. Tako je lepo.
2. december
Nocoj je padel prvi sneg. Vstal sem in videl vse prekrito z belo odejo. Izgleda kot najlepša razglednica. Šli smo ven, očistili stopnice in dovozno cesto in se nato kepali (zmagal sem). Ko je mimo pripeljal plug, smo morali ponovno očistiti dovoz. Kako lepa dežela! Ljubim Koroško.
12. december
Sneži. Spet je mimo pripeljal plug in zasul dovoz. Tu je res prekrasno.
19. december
Nocoj spet sneži. Nisem mogel z avtom v službo. Tu je lepo, le malo sem že utrujen od kidanja snega. Spet prekleti plug….
22. december
To belo sranje je spet padalo celo noč. Dobil sem žulje od lopate in boleč hrbet. Ta opičnjak s plugom, kot da se skriva izza vogala in čaka, da očistim sneg z dovoza. Budala!
25. december
Srečen, a zasran božič. Še malo posranega snega. Če mi kdaj pade v roke ta peder, ki vozi plug, ga bom ubil. Jebem jim komunalo, zakaj ne posipajo več soli po cesti, da bi se prej stopilo.
27. december
Nocoj spet sneži. Že tri dni ne morem kam, samo sneg kidam, vedno potem pripelje plug. Nikamor ne morem. Avto mi je obtičal v kupu snega pred dovozom in hladno je. Pravijo, da bo nocoj padlo novih 30 cm tega sranja.
28. december
Napoved je bila slaba. padlo ga je pol metra. Plug je obtičal in šofer – budala si je k meni prišel sposoditi lopato. Rekel sem mu, da sem jih zlomil že šest pri kidanju tega sranja, ki mi ga je on naplužil in sem mu jo skoraj zlomil na glavi.
1. januar
Končno uspel od hiše. Odpeljal sem se do trgovine, da bi kupil nekaj hrane in ko sem se vračal, sem zadel srnjaka. 300.000,00 SIT škode na avtu. To neumno divjad bi morali pobiti. Povsod so. Zakaj jih lovci na postrelijo.
3. maj
Odpeljal sem avto na servis. Neverjetno, kako zarjavel je od te preklete soli,ki jo posipajo povsod.
10. maj
Selim se na obalo. Ne morem si mislite, kako lahko normalen človek živi v tej jebeni deželi na Koroškem.
tuna