Vaše izkušnje nova kuhinja 2. del

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

28. feb 2007 14:39

juhica101 je napisal/a:
Tjaš, kateri tip poda od Juteksa pa imaš? Bom šla mogoče v Žalec mal pogled ta vikend..In pa kako izgleda ultragranit?

LP juhica

 

Hojla Juhica,

moj topli pod (naj povem, da ravno prodajava to stanovanje, v katerega sem toliko duše vložila, in večinoma se vsi čudijo ravno nad tem podom ) je tip PACIFIC 6169 iz juteksove serije Chips (http://www.juteks.ru/sl/node/41).

Glede izgleda ultragranita... hm ... moj je skoraj črne barve in na prvi pogled deluje kot kot granit, tisti, iz katerega so kocke na ulicah v starih mestnih jedrih. To je nekak zmlet kamen s primesmi, vlit v določeno obliko. Na otip ni tako hladen kot kamen, tak svilnato gladek je. Ni občutljiv na grob del pomivalnih gobic,  kar je moj prejšnji inox bil... upam, da sem ti približno uspela opisati tale "čudo" od ultragranita. Jaz sem po letu in pol z njim še vedno zadovoljna in ga za novo kuhinjo spet načrtujem. Najverjetneje bo tudi spet slovenski Alveus,  Blanco ni za moj žep. Alternativno bom mogoče vzela od Schock, v trgovini Jez na Brezovci imajo v akciji ravno eno obliko, ki je po mojem okusu.

 

Pozdrav, 

tjas

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

28. feb 2007 16:06

hvala za link, tjas. Kakšne pa so tvoje izkušnje s čiščenjem takega korita. Če je kamen, potem kak Cilit ali kaj podobnega ne pride v poštev? LP juhica

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

28. feb 2007 22:45

Cilit? V tem dobrem letu ga še ni blo treba uporabiti. Ko uporabim korito (na primer po kuhanju, pomivanju, čiščenju solate), ga na koncu sperem z vodo in obrišem z viledo. In je lep kot prvi dan.

Enkrat sem sicer v navalu gorečnosti in želje po divjem pucanju (po mojem, da je moglo bit po kakem maminem obisku v LJ, ampak se ne spomnem več za ziher) sem korito tudi zalila s cilitom al celo WC gelom z varekino. Ampak se mu tista moja začasna neprištevnost nič ne pozna. Korito je še vedno isto kot prvi dan.

Haha, zvenim kot kaka prodajalka . Ampak kuhinja je moja svetinja in tole korito iz ultragranita je blo ena mojih najboljših odločitev.

 

 Lp,

tjas

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

1. mar 2007 6:37

Sem kuhinjo kupila čisto slučajno,ker sem jo hotla renovirat zadnjo.Sploh nisem hotla komplicirat,kjer sem imela možnost spremiti,sem spremenila.Po postavitvi pa sem spoznala,da je to kuhinja kot sem si jo vedno želela.Še danes nebi nič spreminjala.Predlagam,da izbereš tako,ki ti bo najbolj všeč.Pucanje gor ali dol,ko drgneš misliš,da si ga polomil.Nič se ne očisti samo in kjer je dobr volja je vse.Imam male zidne ploščice.Sicer jih je res malo,a super se očistijo s Trimom in mrežico. Nasvet:Kupi si kuhinjo za sebe! ena mš

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

1. mar 2007 9:27

Midva sva novo kuhinjo za novo hišo (juhej!) naročila pred 3. tedni. Narisala sva jo sama, bo od Svee, kot prejšnja, le ročaje sva naročila druge, ker so tisti, ki so določeni za to kuhinjo skoraj smrtno nevarni. Pult je temen, skoraj črn, granitni, to je pri meni nekaj novega, ker sem do zdaj v treh kuhinjah imela svetlega. Kuhinja bo oblike U z polotokom (torej skoraj O oblike), pomivalni stroj ne more bit dvignjen (na mojo žalost), ker imava na eni strani okna skoraj po vsej steni. Imam pa problem s koritom!!! Rada bi temnega (kot granit) in velikega, npr. kvadratni 50 x 50 ali kak cm več. Pa ga nikjer ne najdem. Našla sem Big bowl od Fosterja ampak je inox, jaz pa tako rada z gobico drgnem . Poleg tega bo pult temen, kuhalna plošča bo temna in po moje bi kar pasalo temno korito. Kaj mislite? Lp, Asja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti