Kdaj uporabiti klapavice?

Vem ,da so školjke naravni filtri in je pomembno, da živijo v čim bolj čisti vodi, vem tudi, da že odprte pred uporabo in še zaprte po kuhanju zavržemo. Že pred časom mi je nekdo povedal, da jih v dveh letnih časih ni priporočljivo nabirati in uporabljati. Ali kdo ve v katerih dveh in zakaj?

Pina S

Mene so ucili, da se skoljk ne dela v tistih mesecih, ki vsebujejo crko "R"". Po tej varianti jih lahko pripravljas od maja do konca avgusta. Ne vem pa, ce to cisto drzi, saj jih v ribarnicah dobis skozi vse leto. lp Vesna Vesna Milek Recko
Mene so učili isto kot Reco, naj bi pa imelo to povezavo s tem da školjke čistijo morje in v mesecih s črko R veliko "delajo", tako da niso najbolj primerne za pripravo. Ena izmed ljudskih modrosti pač. lp, Marija
Glede na to, da morajo iti skozi sanitarno inšpekcijo, po moje ni skrbi tudi v drugih mesecih - če so školjke onesnažene, ne morejo v prodajo. pred kratkim je bil članek v Dober teku, če koga zanima. Veri
ta je pa podobna tisti, ko sta se zakonca dogovorila, da bosta sexala vse dneve v tednu, ki vsebuje črko R...torek,sreda,četrtek.... pa pravi žena možu en dan, ti dajva no, mož pa pravi, ja kako saj ni R-ja ...pa pravi žena kako da ne, saj je danes suRbota. HERMAN
SupeR! lp, Marija
Znanka se je ravno ta vikend zastrupila z njimi...tako, da ne vem, kako je s tem. ===

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti