Buča

Kaj pa bucni ocvrtki;so zelo dobri.Pri nas se otroci zelo veselijo casa buc,saj velikokrat pripravim bucni puding.Kaj pa buca narezana na vecje krhlje z lupino in malo posladkana in specena v pecici?njam-njam marmeladka Sporočilo je spremenil(a) marmeladka dne 19. sep 2005 21:09:15
Kako narediš bučni puding? L.P. Vesna Leben
mmmm, kaj pa bučni ocvrtki? Zveni mi zanimivo. Marmeladka, a poveš bolj podrobno kako in kaj? Prosim. Sladke sanje tjas
Lumpica , bučo prepolovim in jo narežem na krhlje ,seveda prej odstranim semena ,pečem pri 200 stopinjah 30 - 45 minut -mora se zlato rjavo zapečti -nič ne solim niti ne dam gor kaj drugega, edino če jo jemo tako pečeno jo premažem z maslom. LP Marta
Bucni ocvrtki: Buco naribam (na zelo tanke rezance),posolim in pustim da odda vodo iztisnem odvecno vodo, dodam 2 jajca malo sladkorja(2 cajni zlicki) loncek sladke smetane malo mleka in toliko moke da dobite gostljato in kompaktno maso. v ponev polagam majhne polpetke in posodo pokrijem(tako lepo narastejo) ko so lepo zapeceni jih obrnem in specem do konca(ne pokrivam vec) lahko jih uporabite k mesnim jedem,ponudite z skledo solate,namazete z marmelado,medom,nutelo. Se oproscam ker nimam pravih mer jaz jih delam ze veliko let in je postala ze rutina. Bucni puding: Buco narezete na kose in skuhate,odlijete vodo prilijete mleko in zmiksate,da dobite homogeno maso,dodate 5 velikih zlic instant polente in 5 velikih zlic moke,prilijete se malo mleka in vse kuhate na zmernem ognju (ob veckratnem mesanju)10 minut.Dodate zlico margarine in jed je gotova.Pri nas jemo z sladkorjem in cimetom. Pa dober tek! marmeladka
Marmelatka, hvala za recept bomo jutri poskusili. V Lisi vidla da je muškatna buča-hokaido buča!!! Danes iskala knjigo o bučah in recepti o nijh avtorice Ruth Podgornik- Reš ampak je vse zasedeno, bom jutri skočila v knjigarno! Tudi mi smo pozimi pekli večje krhlje buče(zunanjost buče je bila bela) v pekaču božansko.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti