član od 200415868 sporočil
Ja standi, samo sol in malo popra za raženj, mi damo tudi čisto malo česna za jagnje in malo več za odojka. Sicer pa oboje natremo s soljo po notranji in zunanji strani in pustimo čez noč na hladnem.
Jagnje pa mora biti popolnoma očiščeno, torej tudi vseh notranjih organov, da je trebušna votlina lepo prazna. Glede stegen pa upoštevaj župcin nasvet, da je treba proti koncu pečenja žerjavico na tistem delu malo "ojačati", saj potrebuje več toplote, da se speče, kot na primer trebušni del ali pleča.
Žerjavico je potrebno vedno imeti na kupu malo proč od samega ražnja, in jo potem po potrebi dodajati pod jagenjčka ali odojka. Zao je super, čeimate avtomatski raženj, saj lahko zadevo obvlada en sam mojster. Moj oče je pač starega kova in avtomat uporablja le, če peče dve živalci naenkrat, sicer pa ima raje družbo - tačas, ko on ureja žerjavico, "pomočnik" vrti raženj, in to je tudi edino, kar sme početi med peko. Je pa raženj res ena zabavna reč. Se mi že sline cedijo po kakšnem kozličku, tega imam namreč najraje. Mamamia
mamamia