Polži na vrtu

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

28. avg 2005 18:31

Na pokopališču so lani hiškarji požrli vse tagetese, moj krasni aranžma iz marjetk, toliko jih nisem videla še niklo v življenju. V našem okolju je ogromna količina rdečih polžev, ki so najbolj ogabni, ko žrejo pasje kakce ob kakšni poti. Jih ne bi jedla, tudi če jih skuha najbolj luškan sosed. Soljenje je malo krut način, tudi za okolje. Mi jih odstranjujemo fizično, zgdaj zjutraj. Ni za ljubitelje živali, uporabimo pa starinsko orodje, ki smo ga že mislili dati v muzej, imenuje pa se "otka" in je za odstranjevanje zemlje z lemeža in pluga. Zbirajo se pod deskam in jih ni treba kaj dosti iskatii. Marija Thun v koledarju navaja datume, ko je potrebno s polžjim pepelom posipati grede, preberite. Menda pomaga tudi kamninska moka, ker si ogulijo podplat. frina

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2825

3. maj 2014 12:15

Marsikateri  gospodinji in vrtnarju grenijo življenje polži, ki so se naselili na vrtu in obžirajo zelenjavo. Tule sem našla link, ki bo morda pomagal k temu, kako se jih znebiti.

 

http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_mih

Veliko vrtnarskih užitkov želim.

Balenka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. maj 2014 14:08

Balenka, tole kar si našla, je super . Hvala!

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti