Ozimnica
V zvezi s čatnijem še ena moja nerodnost - pred tremi leti sem sproducirala naravnost fantastičen slivov čatni. Spomnim se, da sem nekaj spreminjala originalen recept iz neke revije (manj sladkorja, več pikantnosti) in izpadlo je nadvse všečno. Ampak - tudi neponovljivo, ker pojma nimam od kod je bil recept. Prebrskala sem vse svoje recepte, izrezke, shranjene revije....ampak tega recepta NI. Se še komu naredi kaj takega?
LisaLisa, lahko ti pritrdim, da včasih skuham nekaj posebno dobrega in si recepta ne zapišem, češ saj bom naslednjič itak vedela. Pa ti lahko povem, da se mi dostikrat zgodi, da pozabim točno vse sestavine. Zatorej, zapisuj, še bolje objavi na kulinariki. Tu se ti ne bo izgubil.
Zdaj ti ne preostane drugega, da ponovno poskušaš narediti istega in objaviš recept in fotko.
Kjer je volja, tam je pot. Trixiv kleti sem našla okoli 8 let staro ozimnico.je še dobra.
sedaj sem v dilemi jo pojesti ali ne???
nebi rada končala v bolnici:)
gre se za rdečo peso.
in mi jo je škoda metati stran ker jo obožujem sicer sem pa našla čez 30 kg kozarcev.
Ostalo zelenjavo ki je ne maram sem vrgla stan ampak pese mi je pa škoda.
Odpri, povohaj, preglej, če ni kje plesen. Poskusi, če je vse ok, potem pa kar navali.Če je dobro zaprto, po mojem mnenju ni pokvarjeno. Meni bi bilo tudi žal za peso. Če pa je sumljiva, pa žal moraš izbrati med peso in svojim želodcem.![]()
![]()
No, jaz se nebi niti spraševala. Osem let je kar dolga doba in posledice so lahko malo hujše kot le zvijanje v prebavilih. Ne splača se, je pa včasih bolje vložit kak kozarček manj oz. kakšno leto pavzirat z vlaganjem, če je robe ostalo še od prejšnjega leta. ![]()
Ma dej vrž stran, hudiča!!
Mygrace
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Palačinkina torta z malinami

Debeli špageti s poletno zelenjavo