Kisanje zelja

V Avstraliji imamo zimo, a kislega zelja ne morem kupiti. Tako sem se odlocila, da ga poskusim pripraviti sama. Narezala sem glavo zelja, skupaj s soljo, dala v vecjo posodo, obtezila in imam v kuhinji v omarici. Cakam vec kot 14 dni, a zelje ni prav nic kislo. Le slano je prevc, kajti, sol, ki jo imajo tu, je kar nekajkrat bolj slana od nase, a to je najmanjsi problem, saj zelje lahko operem. Kaj naj naredim, da bi se zelje zacelo kisati?

Bogdanka

Če si naribano zelje obtežila, zalila z vodo toliko, da je pokrito, če ima zrak (da ni neprodušno zaprto) in je na toplem, bi skoraj moralo kisati. Mogoče je pa problem v soli, da deluje kot konzervans- poskusi ga oprati. LP, V.
Kolikor vem potrebuje zelje dober mesec, da se skisa. MAlo še potrpi, pa bo. Mamamia mamamia
ZELJE DEFINITIVNO NE SME BITI PRESLANO- kot je napisala vilma- deluje kot konzervans- soliti je treba malo močneje, kot soliš za solato- z našo soljo cca.2,5% na težo zelja. Me je pa presenetil podatek, da obstaja tudi močnejša sol- nisem vedel. lp ZVONE
Pozabil sem še napisati, da se zelje ne sme kisati na preveč toplem- priporočajo do 18 st.C- drugače se zmehča. lp ZVONE

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti