Marmelada iz grapefruita/grenivk

Imam na voljo veliko kolicino grenivk in zelim narediti marmelado, saj kaj drugega mi ne pade na misel. Nekaj sem jo naredila, a je po dveh urah kuhanja se vedno redka, delala sem v razmerju s sladkorjem 2:1, pa tudi recept z banano in gingerjem sem preverila. Ali ima kdo se kaksen predlog? Ne morem vam poslati grenivk, ker sem v Avstraliji in tukaj nimajo v prodaji zelirnega sladkorja, itak pa imajo grenivke dovolj pektina, da bi morala marmelada uspeti. LP iz daljne dezele, kjer smo sredi zime in je priblizno tako vreme, kot je trenutno v SLO.

Bogdanka

Probaj dat enako količino sadja in sladkorja. tjas
ne vem po kaksnem receptu si marmelado kuhala, moj je opisan tule: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2435 Verjetno se da kupiti sam pektin (v prahu ali tekoc), imajo pa grenivke res dovolj pektina same po sebi (v beli lupinici, pečkah,...) Upam da ti je kaj v pomoc, sicer pa ponovno vprasaj. LP, R.
Mogoče bi dodala še eno vrsto sadja,npr.jabolka.Imam recept za pomarančno marmelado,kjer se da 3 kg pomaranč, 3kg sladkorja 1kg jabolk Lep pozdrav v Avstralijo Aki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti