Katera je vaša....

Zala, sem včeraj naredila kremo z jagodami po tvojem receptu, jogurta sem dala manj, pa malo več stepene smetane in je bila krema fino trdna. Smo jo pojedli kar takoj - malo ohlajeno in brez biskvita. Nebeško dobro. Hvala za recept! LP, burbonka
Me veseli :) jaz tudi pridno čakam na jagode, da dovolj dozorijo, da bo spet padlo kaj takega :)) Sama krema, kot praviš, je pa tudi nebeško dobra! Si že delalal frangipan? :) LP Zala
Kremo ali pa kar "jagodni nebeški vrt" v celoti - bomo čimprej ponovili (najverjetnje v petek). Njami... Frangipan imam v načrtu jutri popoldan / zvečer in bom poročala. Lp, burbonka
_ZAALA_ , kaj je to frangipan? Sem iskala po bazi, pa ni nič. LD Zdenka
V forumu pod marcipanove tortice je recept! lp, burbonka
še ena jagodna: Cremige Frucht-Herzen (10 kom) 160 g moke 100 g masla 1 žlička pecilnega 1 jajce 50 g sladkorja naribana lupina pomaranče 500 g jagod 5 listov želatine 1 vanilin sladkor sok in naribana lupina ene limone 4 žlice jagodne marmelade 350 g maskarpone 2 žloci sladkorja v prahu 1 beljak moko, pecilni, maslo, jajce, sladkor in pomarančno lupino zgneti v testo in za dve uri postavi na hladno. Jagode operi, 10 jih prihrani za okrasitev,ostale nareži na rezine želatino namoči, vanili, polovico limoninega soka in narezane jagodezakuhaj v jagodno marmelado.Primešaj želatino. Testo razvaljaj na 1cm debelo. Izreži 20 kom srčkov. peci na obloženem pekaču (pred peko jih večkrat prebodi z vilicami) cca 15 min pri 170 stopinj. Zmešaj maskarpone, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico.Primešaj sneg (iz enega beljaka). na 10 srčkov najprej namaži jagodni žele, potem kremo iz maskarponeja in pokrij z ostalimi srčki. Posuj s sladkorjem v prahu in okrasi s celimi jagodami. klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti